Venezuela'da Darbe Girişimi: Ordu 'Maduro'nun Yanındayız' Dedi

Venezüella’da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, kendisini destekleyen askerlerle beraber orduya darbe çağrısında bulundu. Venezüella Savunma Bakanı Vladimir Padrino ise silahlı kuvvetlerin Devlet Başkanı Maduro'nun yanında olduklarını belirttiklerini aktardı.

30.04.2019-14:54 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-14:46)

Venezuela'nın başkenti Caracas'taki La Carlota hava kuvvetleri üssü civarında açıklamalarda bulunan  Guaido, darbe çağrısında bulundu.

Yayınlanan üç dakikalık bir videoda Guaido'nun çevresinde 70 kadar askerin ve 2014 senesinde hakkaında ev hapsi cezası verilen ve siyasetten uzaklaştırılan Leopoldo Lopez'in de yer aldığı bildirildi. Askerlerin bazılarının ağır silahlar kuşanmış olduğu da görüldü.

'DARBE GİRİŞİMİNİN SON EVRESİ'

Yayınlanan videoda Guaido, sokağa çıkan askerlere 'Venezuela'nın anayasasını korumak amacıyla hareket etmelerini' söylüyor. "Şimdi tam zamanıdır" şeklinde konuşan Guaido, "Ulusal silahlı kuvvetler doğru kararı verdi ve onlar Venezuela halkının desteğine güveniyor" sözlerini kullanıyor.

Guaido, "Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirme planının son evresinin başladığını" ileri sürüyor.

'ORDU MADURO'NUN YANINDA'

VenezUela Savunma Bakanı Vladimir Padrino ise silahlı kuvvetlerin Maduro'nun yanında olduğunu belirtti. Padrino, ordunun meşru Devlet Başkanı Maduro hükümetini kesin bir şekilde savunmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

Padrino bunun yanı sıra, ülkedeki tüm askerlerin 'normal olarak' kışla ve askeri üslerde bulunduğunu ve olağandışı bir gelişme söz konusu olmadığını aktardı. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal