Maç Sona Erdi! Trabzonspor 0-0 Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında lider Trabzonspor, şampiyonluk yolunda kendi sahasında ligin formda ekiplerinden Medipol Başakşehir'i konuk ediyor.

17.12.2021-16:23 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-20:52)

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Trabzonspor : Uğurcan Çakır, Bruno Peres, Andreas Trondsen, Hüseyin Türkmen, Stefano Denswil, Dorukhan Toköz, Marek Hamsik, Anastasios Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Andreas Cornelius.

Başakşehir : Muhammed Şengezer, Junior Caicara, Leo Duarte, Youssouf, Hasan Ali Kaldırım, Mahmut Tekdemir, Edin Visca, Daniel Aleksic, Berkay Özcan, Gulbrandsen, Stefano Okaka.

İKİ TAKIM ARASINDA OYNANAN KARŞILAŞMALAR

İstanbul Başakşehir ile oynadığı son 12 Süper Lig maçının sadece birini kazanan (5B 6M) ve bu galibiyeti son karşılaşmada alan Trabzonspor, 2010/11 sezonundan bu yaa rakibini üst üste iki kere mağlup edemiyor.

Trabzonspor'a konuk olduğu son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen İstanbul Başakşehir (3G 3B), bordo-mavili ekibin 2015/16 sezonundan bu yana iç sahada mağlup edemediği tek takım konumunda.

Evinde oynadığı son beş Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Trabzonspor, tek sezonda daha uzun bir iç saha galibiyet serisini en son Ocak-Nisan 2015 arasında yakaladı (6G).

Süper Lig'de 10 maçtır kaybetmeyen İstanbul Başakşehir (8G 2B), Emre Belözoğlu'nun görev yaptığı bu süreçte mağlubiyet almayan tek takım konumunda.

İstanbul takımlarına rakip olduğu son 12 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (9G 2B), tek yenilgisini gol sevinci yaşayamadığı tek karşılaşmada evinde aldı (0-1 vs Fenerbahçe).

Bu sezon Süper Lig'de maç başına en fazla 10+ pas dizisine sahip iki takım İstanbul Başakşehir (16.6) ve Trabzonspor (15.2). Bu pas dizileri sonucunda bordo-mavili ekipten (3) daha fazla gol bulan tek ekip de Boz Baykuşlar (5).
Son üç Süper Lig maçında da rakip fileleri havalandıran Andreas Cornelius (toplam 4 gol), kariyerinde sadece bir kez 4+ maçlık gol atma serisi yakalayabildi (Ağustos-Eylül 2012 arasında Kopenhag formasıyla 5 maç).

Trabzonspor forması giyen Yusuf Sarı, Süper Lig kariyerinde İstanbul Başakşehir'e karşı sadece 33 dakika oynamasına rağmen (3 maç) iki gole katkı yapmayı başardı (1 gol & 1 asist).

Edin Visca'nın Süper Lig kariyerinde Trabzonspor'dan (6) daha fazla gol atabildiği tek takım Kasımpaşa (8).
Eski takımı İstanbul Başakşehir'e rakip olduğu iki Süper Lig maçını da kaybetmeyen Abdullah Avcı (1G 1B), tek galibiyetini geçen sezon Trabzonspor'un başında çıktığı deplasman karşılaşmasında aldı (Şubat 2021'de 1-0).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal