Maç Sona Erdi! Royal Antwerp 0-3 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi D grubunda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe, Belçika'da Royal Antwerp ile karşı karşıya geliyor.

02.11.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 05.11.2021-00:54) Maç Sona Erdi! Royal Antwerp 0-3 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Royal Antwerp : Butez, Vines, Almeida, Bataille, De Laet, Yusuf, Verstraete, Gerkens, Fischer, Benson, Frey

Fenerbahçe : Berke Özer, Marcel Tisserand, Kim Min-Jae, Novak, Osayi, Jose Sosa, Max Meyer, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Mergim Berisha.

İKİ TAKIM ARASINDA

Antwerp bu karşılaşmadan önce Türk takımlarını konuk ettiği tek maçta Göztepe'ye 2-1 mağlup oldu (1967'de Fuar Şehirleri Kupası).
Fenerbahçe, 2008/09 Şampiyonlar Ligi sezonundan bu yana ilk kez bir Avrupa kupası grubundaki ilk üç maçından galibiyet çıkaramadı.
Avrupa kupalarında oynadığı son sekiz iç saha maçında sırasıyla birer galibiyet ve yenilgi alan Antwerp, son karşılaşmada Eintracht Frankfurt'a 1-0 mağlup oldu.
Deplasmanda oynadığı son altı Avrupa Ligi maçını kazanamayan Fenerbahçe (2B 4M; ön elemeler hariç), son dış saha galibiyetini 2016/17 gruplarında Feyenoord karşısında aldı.
Avrupa Ligi'nde oynadığı son dört maçı kazanamayan Antwerp (1B 3M), daha önceki beş karşılaşmanın dördünden galip ayrılmıştı (1M).
Avrupa kupaları gruplarında oynadığı son beş maçı kazanamayan Fenerbahçe (3B 2M), daha uzun bir galibiyet hasretini en son 2008-2009 arasında yaşadı (7 maç).
Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında en fazla gol beklentisi yakalayan takım Fenerbahçe (8.8 xG). Bu değere karşılık sadece üç gol kaydedebilen sarı-lacivertliler, bu alandaki en yüksek negatif farkın sahibi (-5.8).
Antwerp santrforu Mbwana Samatta, 2012/13'ten (Gladbach formasıyla Luuk de Jong) bu yana Avrupa kupası gruplarında Fenerbahçe filelerini hem iç saha hem de deplasmanda havalandıran ilk oyuncu olmak istiyor.
Fenerbahçe forveti Enner Valencia, 2021/22 Avrupa Ligi gruplarının ilk üç karşılaşmasının ardından rakip ceza sahasında topla en fazla buluşan oyuncu konumunda (25).
Antwerp karşısında görev yaptığı son maçta iki gol atan Enner Valencia, UEFA Kupası/Avrupa Ligi tarihinde duble yapan ilk Ekvadorlu oyuncu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal