Maç Sona Erdi! Fenerbahçe 2-1 Giresunspor

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Fenerbahçe kendi sahasında ligin yeni ekiplerinden Giresunspor'u konuk ediyor.

20.09.2021-12:02 - (Son Güncelleme: 24.09.2021-17:43) Maç Sona Erdi! Fenerbahçe 2-1 Giresunspor

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ

Fenerbahçe : Altay Bayındır , Serdar Aziz, Kim, Szalai, Bright Osayi Samuel, Mert Hakan, Gustavo, Ferdi Kadıoğlu , Mesut Özil , Enner Valencia, Diego Rossi.

Giresunspor : Onurcan, Zeki, Diarra, Perez, Aziz, Traore, Pelupessy, Flavio, Serginho, Balde, Diabate.

İKİ TAKIM ARASINDA

Giresunspor'u konuk ettiği hiçbir Süper Lig maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (4G 2B), bu karşılaşmaların tamamında rakibinin fileleri havalandırdı (toplam 12 gol).

Fenerbahçe ile oynadığı 12 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Giresunspor (5B 6M), sarı-lacivertlilere karşı son galibiyetini Aralık 1972'de aldı (1-0).

Süper Lig'de oynadığı son altı maçın sadece birini kaybeden Fenerbahçe (4G 1B), tek mağlubiyetini son karşılaşmada Başakşehir'den aldı (0-2). Sarı-lacivertlilerin Vitor Pereira yönetiminde üst üste iki lig maçından puansız ayrıldığı bir süreç bulunmuyor.

Giresunspor, Eskişehirspor'dan (1981/82) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk altı maçında da gol atamayan ilk takım olabilir. Lig tarihinde sadece üç ekip bir sezona 6+ maçlık suskunlukla başladı (1981/82'de Eskişehirspor, 1976/77'de Samsunspor ve 1974/75'te Zonguldakspor).

Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu son 18 maçı kaybetmeyen Fenerbahçe (13G 5B), son yedi karşılaşmadan da galip ayrıldı.

İstanbul takımlarına konuk olduğu 23 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Giresunspor (5B 17M), tek galibiyetini 3+ gol atabildiği tek karşılaşmada Galatasaray'ı mağlup ederek aldı (Mayıs 1976'da 3-1).

Süper Lig’in ilk beş haftasında 74 dakika skor dezavantajıyla oynayan Fenerbahçe, bu sürenin tamamını son maçta Başakşehir FK karşısında geçirdi. Giresunspor ise ligin bu sürecinde skor avantajı yakalayamayan iki ekipten biri konumunda (Çaykur Rizespor ile birlikte).

Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia, Süper Lig’de ilk 11 çıktığı son 10 maçta 11 golde pay sahibi oldu (8 gol & 3 asist). Ekvadorlu forvet, bu süreçte lige o sezon yükselen takımlara rakip olduğu iki karşılaşmada üç gole katkı sağladı (2 gol & 1 asist).

Süper Lig’in ilk beş haftasında en fazla şut çeken iki Giresunspor oyuncusundan biri olan Hamidou Traore (9; Alexis Perez ile eşit), bu şutların tamamını ceza sahası dışından kaydetti ve sadece birinde isabet bulabildi.

Fenerbahçe’nin başında iç sahada görev yaptığı 19 Süper Lig maçında yenilgi almayan Vitor Pereira (15G 4B), lig tarihinde sarı-lacivertlilere çıktığı ilk 20 iç saha karşılaşmasını mağlubiyetsiz geçen üçüncü yabancı çalıştırcı olabilir (Didi ve Todor Veselinovic).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal