Maç Sona Erdi! Antalyaspor 2-3 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında son şampiyon Beşiktaş, ligin güçlü ekiplerinden Antalyaspor'a konuk oluyor.

08.09.2021-14:08 - (Son Güncelleme: 19.09.2021-19:38) Maç Sona Erdi! Antalyaspor 2-3 Beşiktaş

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11^LERİ

Antalyaspor : R.Boffın, Veysel Sarı, Naldo, Bünyamin Balcı, Güray Vural, A. Poli, Nuri Şahin, Gökdeniz Bayraktar, Fredy, P. Mukairu, H. Wright 

Beşiktaş : Mert Günok, Mehmet Topal, F. Montero, Necip Uysal, N'Sakala, Josed de Souza, Gökhan Töre, Salih Uçan, Atiba, Kenan Karaman, M. Batshuayi

İKİ TAKIM ARASINDA

Beşiktaş ile oynadığı son üç Süper Lig maçını kaybetmeyen Antalyaspor (1G 2B), lig tarihinde ilk kez rakibine karşı dört maçlık yenilmezlik serisi yakalamak için sahaya çıkıyor.

Antalyaspor'a konuk olduğu son 18 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Beşiktaş (12G 5B), geçen sezon bu stattaki karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı (1-1). Siyah-beyazlı ekip 1996/97-1997/98'den bu yana üst üste iki sezon bu deplasmanda puan kaybetmiyor.

Süper Lig tarihinde Antalyaspor'a en fazla gol atan takım olan Beşiktaş (107), aynı zamanda kırmızı-beyazlı ekibi en fazla mağlup eden iki ekipten biri konumunda (33; Fenerbahçe ile birlikte).

2015/16 sezonundan bu yana maçın oynandığı haftaya lider giren takımlara rakip olduğu 11 Süper Lig karşılaşmasının sadece birini kazanan (4B 6M) ve son beş maçta gol sevinci yaşayamayan Antalyaspor, bu süreçte tek galibiyetini Beşiktaş'ı yenerek aldı (Ağustos 2018'de 3-2).

Bu sezon Süper Lig'de gol yemeyen tek takım olan Beşiktaş, lig tarihinde sadece bir sezona üst üste beş gole kapama yaparak başladı (1985/86).

Sergen Yalçın'ın göreve geldiği Şubat 2020'den bu yana en fazla maçını 3+ farkla kazanan Süper Lig takımı olan Beşiktaş (15), bu karşılaşmalarda toplam 56 gol attı ve kalesinde sadece iki gol gördü.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltı golü atan takım olan Antalyaspor (3), bu gollerin tamamını iç saha maçlarında kaydetti.

Antalyaspor'un Beşiktaş filelerine gönderdiği son iki golü kaydeden Gökdeniz Bayrakdar, geçen sezon Süper Lig'de siyah-beyazlı ekibe sezonun her iki yarısında da gol atan üç isimden biriydi (Fabio Borini ve Ozan Tufan ile birlikte).

Çıktığı ilk Süper Lig maçında asist yapan Miralem Pjanic (vs Yeni Malatyaspor), geçen sezon Barcelona forması giydiği 30 resmi karşılaşmada gol pası verememişti.

Beşiktaş'a rakip olduğu son 17 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Ersun Yanal (8B 8M), son dört karşılaşmada da sahadan puanla ayrıldı (1G 3B) ve toplam dokuz gol sevinci yaşadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal