Maaşlar artınca bankalar harekete geçti: Promosyon yarışı başladı

Asgari ücret, emekli ve memur maaşına yapılan zamlar sonrasında bankalardan da promosyonlara önemli bir artış geleceği konuşuluyor. İşte detaylar...

10.08.2023-09:53 - (Son Güncelleme: 10.08.2023-17:36)

Memur, Asgari Ücret ve emekli maaşlarına gelen zamlar sonrasında bankalar da kolları sıvadı. 10 bin liraya varan promosyon ödemelerinin 15 bin TL’ye kadar dayanacağı ve 3 yıllık anlaşma süresinin ise 1,5 yıla çekilebileceği konuşuluyor. 

Bankaların alınan maaşlara göre promosyon ödemelerini artırması bekleniyor. Söz konusu detaylar önümüzdeki günlerde ortaya çıkabilir.

Promosyon yarısı kızıştı

Mynet’e göre; En düşük memur maşının 22 bin TL olması sonrası harekete geçen bankalar, kurumlarla yeniden masaya oturmaya hazırlanıyor. Haliyle maaşlar gibi promosyonlar da yükselecek. Bazı bankalar promosyon ücretini 15 bin TL'ye çekti bile. Maaşını taşıyan çalışan öğretmenlerin yanı sıra emekliler, 3 yıl kalma sözü vererek promosyondan yararlanabilecek.

Promosyon

Bedeli ödeyen başka bankaya geçebiliyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin, "Daha fazla promosyon veren banklara geçme imkanı da var. Buna cayma diyoruz biliyorsunuz. Burada 3 yıllık anlaşma yapılıyor. Bir başka bankaya geçmek isteyen emeklilerimiz yasak hakları geçebiliyorlar. 3 yıllık anlaşmayı 1 yıl önce yapmışsa 24 aylık promosyon bedelini ödediği takdirde bir başka bankaya geçebiliyor" dedi.

Taahhüt süresi kısalıyor

ATV Haberin haberine göre bazı bankaların taahhüt süresini kısaltmaya gidebileceği de konuşuluyor. 3 yıl yerine 1,5 yıl üzerinden de anlaşmalar yapılabilecek. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde duyurması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal