Antep fıstığının hasadı başladı: Kilosu 200 TL’den satılıyor

Ülkemizde ‘yeşil altın’ olarak adlandırılan Antep fıstığının hasadı başladı. Kilosu 200 TL’den başlayan fıstık tarlalarının başında nöbet tutuluyor. Tarlaları koruması için bekçilere günlük bin TL ödeme yapılıyor.

09.08.2023-17:30 - (Son Güncelleme: 09.08.2023-17:43) Antep fıstığının hasadı başladı: Kilosu 200 TL’den satılıyor

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan Antep fıstığı hasadı başladı. Kilosu 200 TL’den alıcı ile buluşacak olan Antep fıstığı için, bekçiler günlük 1000 TL’ye tarlalarda nöbet tutmaya başladı. 

Antep fıstığı tarlalarında nöbet başladı

Kilosu 200 lira olan Antep fıstığını hırsızlar korumak isteyen üretici, Jandarma bilgisi dahilinde 3 aylık süre için bekçilerle anlaştı. Tarlalarda vardiyalı sistem ile 7 gün 24 saat tüfekle nöbet tutulacak. 

Bekçiler, fıstığın olgunlaşmasından hasat dönemine kadar geçen 3 aylık sürede 7 gün 24 saat esasına göre nöbet tutuyor. 

"Günlük 1000 TL'ye bekçi bulmakta zorlanıyoruz"

Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir Deniz, geçmişte fıstık bekçiliği diye bir mesleğin olmadığını, ancak fıstığın altın değerine gelmesinden sora hırsızların tarlalara dadandığını belirterek, "Arazilerdeki bekçilerimiz gün boyu nöbet tutuyor. Fıstık bahçelerinde bekçilerimiz yaya veya motosikletleri ile sürekli dolaşarak, hırsızlık olaylarının olmasını engelliyor. Bekçilere günlük 1.000 TL yevmiye veriyor ve tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buna rağmen bekçi bulmakta zorlanıyoruz" dedi.

Antep fıstığı hasadı

"Jandarmalar 24 saat teyakkuz halinde"

Jandarma ekiplerinin de bu konuda hassas davrandığını belirten Deniz, "Fıstığın yoğun olduğu bölgelerde jandarmalar, hırsızlık olaylarına karşı 24 saat teyakkuz halinde oldu. Jandarmanın duyarlılığı sayesinde önemli bir hırsızlık olayı yaşanmadı" diye konuştu.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal