M1 Ultra nedir, özellikleri neler?

Teknoloji devi Apple yeni ürünlerini tanıttı. 8 Mart 2022 tarihinde tanıtımı yapılan ürünler merak konusu oldu. Apple’ın bilgisayarlarında kullandığı yeni M1 Ultra işletim sistemi kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Sekiz kat daha güçlü olduğu söylenen M1 Ultra hakkındaki araştırmalar hız kazandı. Peki, M1 Ultra nedir? M1 Ultra özellikleri nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

09.03.2022-23:02 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-23:03) M1 Ultra nedir, özellikleri neler?

Apple, yeni ürünleriyle kullanıcıları cezbediyor. 8 Mart’ta tanıtımı yapılan ürünler internette araştırılmaya başladı. Masaüstü bilgisayarlarında yer alan M1 işletim sistemine bir yenisi daha eklendi. Aileye katılan yeni üye diğer çipleri geride bıraktı. M1, M1 Pro ve M1 Max çiplerinden sonra bir de M1 Ultra geldi. Güçlü özellikleriyle göz dolduran bu sistem hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki, M1 Ultra nedir? M1 Ultra özellikleri nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

M1 Ultra nedir? M1 Ultra özellikleri nelerdir?

Yeni nesil Apple Silicon çipleri, şirketin yeni M1 Ultra SoC’sinin (bir çip üzerindeki sistem) duyurulmasıyla geldi.  Apple’ın M1 işletim sistemi serisinde yerini alan M1 Ultra’nın işletim sistemi olan M1, M1 Pro ve M1 Max çiplerinden sekiz kat daha güçlü. M1 Ultra masaüstü işlemcisi UltraFusion mimarisine sahiptir. M1 Max çiplerinden iki tanesinin birleştirilmiş ve daha büyük olduğu ifade edilen M1 Ultra bu özelliğiyle diğer çiplerin önüne geçti.

M1 Ultra,  20 işlemci çekirdeği (16 performans ve dört verimlilik), 64 GPU çekirdeği, AI işleme için 32 çekirdekli Neural Engine ve 128 GB’a kadar RAM özellikleriyle göze çarpıyor. Apple, M1 Ultra’nın normal M1’den sekiz kat daha fazla performans sunduğunu söyledi.

Apple’dan yeni teknoloji

Apple, düzenlediği özel etkinlikte kullanıcıları etkilemeyi başardı. Teknoloji devi bir marka olan Apple, M1 Ultra’yı Mac Studio masaüstünde ilk kez piyasaya sürüyor. Referans olarak, orijinal M1 çipi bir MacBook Air, giriş seviyesi MacBook Pro ve Mac Mini’de piyasaya sürülmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal