Apple Mac Studio'nun fiyatları ve teknik özellikleri

Apple, M1 Max ve yeni M1 Ultra çipe sahip Mac Studio ve Studio Display tanıttı. Apple'ın piyasaya sürdüğü Mac Studio, kullanıcılara istedikleri stüdyoyu kurmaları için tasarlandı. Bunun üzerine hayallerini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar Mac Studio'nun fiyatını ve özelliklerini araştırmaya başladı.

09.03.2022-22:45 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-22:46) Apple Mac Studio'nun fiyatları ve teknik özellikleri

Apple, yeni bir Mac masaüstü ve ekranı olan Mac Studio ve Studio Display'i tanıttı. Mac Studio, inanılmaz derecede kompakt bir tasarımda benzeri görülmemiş performans ve kapsamlı bir bağlantı sunar. Apple'ın piyasaya sürdüğü Mac Studio'nun fiyat ve özellikleri ise merak ediliyor.

Apple Mac Studio

Mac Studio özellikleri nelerdir?

Apple, Peek Performance etkinliğinde yeni masa üstü cihazı olan Mac Studio duyurdu. Mac Mini'ye benzerliğiyle dikkat çeken Mac Studio'nun, ön girişinde SD kart ve iki adet Thunderbolt 4 girişi bulunuyor. Aynı zamanda arka girişte 10 Gbps Ethernet, iki USB Type-A giriş, bir HDMI girişi ve "pro" ses jack girişi bulunuyor.

Wi-fi 6 ve Bluetooth 5'i destekleyen cihaz, ayrıca yeni m1 Ultra çipi ile dikkat çekiyor. M1 çipten çok daha güçlü olan M1 Ultra, cihazın gücü hakkında fikir veriyor.

Gücünü M1 Max veya M1 Ultra çipten alan Mac Studio olağanüstü CPU ve GPU performansa, diğer tüm Mac'lere göre daha fazla birleşik belleğe sahip. Mac Studio, yalnızca 19,5 santimetre kenarlı kare yüzeyi ve 9,4 cm yüksekliğiyle çok az yer kaplıyor.

M1 Max ile kullanıcılar, yaratıcı iş akışlarını yepyeni seviyelere taşıyabilecek. Apple çip açısından devasa bir ilerleme olan M1 Ultra ise daha fazla işlem gücüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için Mac Studio nefes kesici bir performans sunuyor.

Apple Mac Studio kullnıcı

M1 Max'i temel alan M1 Ultra'da, yepyeni UltraFusion mimarisi bulunuyor. Bu mimari, iki M1 Max çip kalıbını birbirine bağlayarak bir "system on a chip" (SoC) oluşturuyor. Benzersiz bir performansı ve özellikleri olan bu sistem, 114 milyar transistörle bir kişisel bilgisayar çipindeki en yüksek transistör sayısına da sahip.

M1 Ultra çipe sahip Mac Studio, son derece güçlü Media Engine'i sayesinde 18 adet 8K ProRes video akışını oynatabiliyor. Mac Studio, M1 Max çiple 64 GB'a kadar, M1 Ultra çiple ise 128 GB'a kadar sistem üzerinde birleşik bellek sunuyor.

Mac Studio'daki SSD ise 7.4 GBps'ye kadar performans ve 8 TB'a kadar kapasite sunarak kullanıcıların çok büyük projeler üzerinde inanılmaz bir hız ve performansla çalışmasını sağlıyor.

Mac Studio'yu tamamlayan Studio Display ise tüm Mac'lerle de eşleşiyor. Etkinlikte paylaşılanlara göre, cihaz dört Pro XDR ekranı ve 4K TV'yi birlikte kullanmanızı sağlıyor. Studio Display geniş bir 27 inç 5K Retina ekrana, Ana Sahne özellikli 12 MP Ultra Geniş kameraya ve uzamsal ses özellikli, yüksek kaliteli ses sunan altı hoparlörlü ses sistemine sahip.

Mac Studio ne kadar?

Apple Mac Studio M1 Max Fiyatı: 35.999 TL

Apple Mac Studio M1 Ultra Fiyatı: 69.999 TL

Yeni Apple Mac Studio, bu kadar küçük bir tasarıma sahip olsa da M1 Max ve M1 Ultra yongaları sayesinde devasa bir güce sahip. Apple'ın dediğine göre Mac Studio, bu kadar gücü bu kadar kompakt bir tasarıma sığdıran ilk bilgisayardır.

7,7 inç'lik genişliğe ve 3,7 inç'lik uzunluğa sahip olan bu küçük Apple Studio, ısı kontrolünü iyi halledecek şekilde tasarlanmış. Merkezdeki ısı, hava şeklinde arka taraftaki geniş mazgallardan dışarı veriliyor ve olabildiğince az ses yapıyor.

Apple Mac Studio'nun M1 Max ve M1 Ultra yongalarını barındıran iki farklı modeli bulunuyor.

M1 Max yongasını barındıran modelinde ön tarafta iki adet USB-C girişi, M1 Ultra modelinde ise iki adet Thunderbolt 4 girişi elde ediyorsunuz. M1 Max'a sahip model, Mac Pro'dan 2,5 kat daha hızlı performansa sahipken M1 Ultra'ya sahip model ise çok daha iyi. İşlemci performansı Mac Pro'dan 3,8 kat daha hızlı.

Apple Mac Studio kullnıcı 2

Studio Display ne kadar?

Apple Studio Display Standart Cam Fiyatı: 27.999 TL

Apple Studio Display Nano Doku Cam Fiyatı: 32.499 TL

Studio Display özellikleri nelerdir?

Apple, Mac Studio ile birlikte onun ekranı Studio Display'in de tanıtımını yaptı. Yükseklik ve eğiklik ayarı yapılabilen Studio Display, 27 inç boyutunda ve 30 dereceye kadar eğilebiliyor. TrueTone destekli ekran 14,7 milyon piksele, 5K retina'ya, yansıtmama ve nano doku cam özelliklerine sahip.

Monitörde A13 Bionic çipi, iPad'te de bulunan 12 MP ultra geniş açılı ön kamera ve ses sistemi bulunuyor. Kamerada Ana Sahne sistemi, hoparlörde ise 6 hoparlörlü uzamsal ses sistemi ve üç yönlü mikrofon sistemine erişebiliyorsunuz. Hoparlörlerde ayrıca Dolby Atmos desteği de mevcut.

Monitörün arkasında 3 adet USB-C ve 1 adet Thunderbolt bağlantı noktası bulunuyor. Bir Mac bilgisayara tek seferde 3 adet Studio Display bağlanabiliyor

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal