Lütfü Türkkan Önce İnkar Etti Sonra Tepkiler Artınca Özür Diledi!

Dün yaşanan olayda Lütfü Türkkan, şehit abisine ağıza alınmayacak hakarette bulunmuştu. Dün ki olaya istinaden bugün Lütfü Türkkan’a birçok isimde tepki yağdı.

06.11.2021-10:06 - (Son Güncelleme: 06.11.2021-11:33)

Dün yaşanan olayda Lütfü Türkkan, şehit abisine ağıza alınmayacak hakarette bulunmuştu. Dün ki olaya istinaden bugün Lütfü Türkkan’a birçok isimde tepki yağdı. İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise dün yaşanan olayı akşam saatlerinde önce yalanladı sonra itiraf etti. İyi Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunan şehit abisine küfreden İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a siyasilerden tepki geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve heyeti, Bingöl'de esnaf ziyaretleri sırasında, şehit ağabeyi Tahir Gümren Akşener'e, ‘Benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı. Günlerce ayaklarını aradılar. HDP'yi, Selo'yu savunan bir kadın bu. Evet bu savunuyor. Kahvaltıya gidiyordu.’ sözleriyle tepki gösterdi. Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tepki üzerine olay yerinden uzaklaştırılan Gümren'in yanına gelerek ‘Senin bacını si...’ gibi ağıza alınmayacak hakarette bulundu. Çirkin olay sonrası Türkkan'a siyasilerden tepkiler geldi.

ŞENTOP: ÖZÜR DİLEMELİDİR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ‘TBMM'de milleti temsil gibi kutsal bir görev için bulunan bir milletvekilinin vatandaşımıza kullandığı çirkin üslup asla kabul edilemez. Lütfü Türkkan vatandaşımızın şahsında milletimizden özür dilemelidir’ ifadelerini kullandı.


BAKAN VARANK AKŞENER'İ HEDEF GÖSTERDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Türkkan'a tepki gösterdi. Mustafa Varank, ‘Devletin arazisini işgal edip kaçak bina yaptıran, yakalanınca da gazeteci dövdüren haysiyetsizlere sahip çıkmayın dedik, baş köşeye oturttunuz. O ahlaksız bugün bir şehit kardeşine ağza alınmayacak küfürler ediyorsa bu sizden aldığı cesaret sayesindedir!’ diyerek İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef gösterdi.


BAKAN YANIK: LÜTFÜ TÜRKKAN KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya adresinden yaptığı açıklamada, ‘Lütfü Türkkan kendine yakışanı yapıyor. Eğer mensubu olduğu parti bu seviyeyi kabul edebiliyorsa kendi bilecekleri iş. Ama bu seviyeyi Türk siyaseti de yüce meclis de hak etmiyor.’ dedi.


ÇELİK: BU ASLA AFFEDİLMEYECEK BİR ÇİRKİNLİKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şunları kaydetti; ‘Gazi Meclis'imizin üyesi bir milletvekilinin bir şehit ailesine hakaret etmesini ve küfretmesini şiddetle kınıyoruz. Bu asla affedilmeyecek bir çirkinliktir. Aziz şehitlerimizin emanetlerine hürmetsizlik edenler milletimize ve tüm değerlerimize saygısızlık ediyorlar. Bu değerli aileler bizlere aziz şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerimiz başımızın tacıdır. Bu ailelerin acısı ile hemhal olmak, onları anlamak yerine ağza alınmayacak hakaretler savurmak saygısızlıktır...’


OKTAY: AZİZ MİLLETİMİZ CEVABINI VERECEKTİR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına küfretmesine tepki göstererek şunları söyledi; ‘Bir muhalefet milletvekilinin, temsilcisi olduğu vatandaşına ağıza alınmayacak küfürler etmesi terbiye dışıdır, asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Hele ki kanlarıyla bu toprakları sulamış şehitlerimizin emanetine asla. Aziz milletimiz hiç şüphesiz bu çarpık zihniyete layık olduğu cevabı en net şekilde verecektir’


DAĞ: YAZIKLAR OLSUN SİZE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ‘İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de bir vatandaşa iğrenç bir küfür etmiş. Bu ar damarı çatlamış, seciyesi tuzla buz olmuş ahlaksızlıkların hesabını bu millete vereceksiniz. Yazıklar olsun size!’ diyerek tepkisini gösterdi.


TURAN: SİZİNLE AYNI ÇATI ALTINDA OLMANIN AĞIR MAHCUBİYETİNİ HEPİMİZE YAŞATTINIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise; ‘Bu kadar kelime israfı yapacağınıza, keşke özür dileyebilseydiniz Sayın Başkan Milletvekilisiniz. Farklı partilerde olsak da Gazi Meclis’te sizinle aynı çatı altında olmanın ağır mahcubiyetini hepimize yaşattınız’ ifadelerine yer verdi.


BİRİNCİ: BEDELİNİ HUKUKEN VE SİYASETEN ÖDEYECEKLER

AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, ‘Affınıza sığınarak yayınlıyorum. Lütfü Türkkan, bir şehit abisine küfrediyor. Bu nasıl bir haldir? Milletimize karşı giriştikleri, bu Lût Gölü’nden aşağı seviyedeki hallerinin bedelini hukuken ve siyaseten ödeyecekler’ dedi. Şehit yakınına küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan önce 'Montaj' dedi sonra itiraf etti. İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Bingöl ziyareti esnasında şehit ağabeyi Tahir Gümren'e ağza alınmayacak ifadeler kullanması sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Türkkan gün boyu kendisini savunmaya çalışmış, söz konusu skandalı örtmeye çalışmıştı. Kamuoyu tepkisine mağlup olan Türkkan yarım ağızla özür videosu yayınladı. Türkkan'ın özür videosunda şehit ağabeyi Tahir Gümren'den özür dilememesi dikkat çekti. İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın özür videosunun ardından gün içinde yaptığı paylaşımlar akıllara geldi.  Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'e ağza alınmayacak ifadeler kullanan İYİ Partili Lütfü Türkkan, suçsuz olduğunu iddia ettiği tweetlerin ardından tarihi bir tornistana imza atarak Twitter adresinden özür videosu yayınladı.


AKŞENER'DEN ÖZÜR DİLEDİ ŞEHİT AĞABEYİNDEN ÖZÜR DİLEMEDİ

Kamuoyunun tepkileri üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Türkkan'ın özür videosunda, Genel Başkanı Meral Akşener'den özür dilemeyi aksatmazken, iğrenç küfürler sarf ettiği şehit ağabeyini pas geçmeyi tercih etti. İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın ifadeleri şu şekilde; Bingöl'de daha önce Sayın Meral Akşener'e sosyal medyadan hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak şimdi burada ifade etmek istemediğim birtakım lafları söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken hiç yapmamam gereken bir şey yapmışım, hakaret etmişim, kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç hoş olmayan bana da yakışmayan ifadeler. Ben o yüzden başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle Genel Başkanımızdan özür diliyorum. Doğru bir iş değildi bu, yanlıştı ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği fazla heyecan şimdiye kadar doğru bulmadığım hatayı yapmaya sevk etti. Tekrar tüm milletimizden özür diliyorum.

LÜTFÜ TÜRKKAN'IN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPTIĞI

İYİ Partili Lütfü Türkkan skandal hareketini gün boyu savunmuş, özür videosundan 9 saat önce yaptığı paylaşımda, '’Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener'e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez ‘ağır küfür etti’ diye yayınlamışsınız.’ demişti. İYİ Partili Türkkan'ın tornistanı sonrası ‘bu tweet ne olacak Türkkan?’ sorusu sosyal medyada dile getirilmeye başlandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal