Lütfi Elvan Kimdir?

Lütfi Elvan kimdir? Eğitim hayatında neler yapmıştır? Lütfi Elvan Türkiye Cumhuriyeti'nde ve AK Parti'de hangi görevleri üstlenmiştir? Haber365 olarak Lütfi Elvan'ın biyografisini derledik.

27.03.2021-17:10 - (Son Güncelleme: 27.03.2021-17:10) Lütfi Elvan Kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti'nde ve AK Parti'de birçok görev üstlenen Lütfi Elvan siyaseten en çok bilinen ve merak edilen isimlerin başında geliyor. Peki, Lütfi Elvan kimdir? İşte, Lütfi Elvan'ın biyografisi.

LÜTFİ ELVAN KİMDİR?

Lütfi Elvan, takvimler 12 Mart 1962 tarihini gösterdiğinde Karaman Ermenek'de doğdu. İlköğrenim ve ortaöğrenimini Konya'da gerçekleştirdi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Maden Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini 1983 yılında tamamladı. 

Lisans eğitimini tamamlamasının ardından İngiltere'ye giden Elvan, Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisansını yaptı. Yüksek Lisans alanı Maden ve Yöneylem araştırmasıydı. ABD'de ikinci yüksek lisansını gerçekleştiren Lütfi Elvan, Dalaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında etkili çalışmalar yürüttü.

Lütfi Elvan iyi derecede İngilizce biliyor. Mutlu bir evliliği var ve iki çocuk babası.

LÜTFİ ELVAN İŞ YAŞAMI

Lütfi Elvan, eğitimini tamamlamasının ardından 1987 yılında Etibank'ta yüksek mühendis olarak iş yaşamına atıldı. Daha sonra, Devlet Planlama Teşkilatı'nda planlama uzman yardımcısı ve uzman, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde faaliyetler yürüttü. Ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. 

Lütfi Elvan, madenciliğin teknolojiye entegrasyonuna yönelik çalışmalar yürüttü. Bu çalışmaların Etibank bünyesinde yaygınlaşmasına çalıştı.

Lütfi Elvan, Devlet Planlama Teşkilatı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevine kadar yükselmişti. Ancak siyaset arenasına adım atabilmek için 2007 Temmuzunda görevinden ayrıldı.

LÜTFİ ELVAN SİYASET YAŞAMI

Lütfi Elvan, siyaset hayatına 2007 yılında AK Parti'den milletvekili olarak başlamıştır. Bu dönemde Karaman Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giriş yapan Elvan, aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı ve o dönemin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a başdanışmanlık yapmıştır. Ayrıca Lütfi Elvan, Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB başkanı olarak görev icre etmiştir. 


2011 genel seçimlerinde ise bir kez daha meclise giren Elvan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olmuştur. 2014 yılında ise yerel seçimlerde Binali Yıldırım'ın belediye başkanı adayı olmasını takiben Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmuştur.

Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık görevinden istifa etmesiyle başbakan olan Binali Yıldırım, 26 Mayıs 2016 tarihinde kurduğu 65. Türkiye Hükümeti'nde Lütfi Elvan'ı Kalkınma Bakanı olarak görevlendirmiştir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal