Luran Ahmeti Kimdir?

Kurtlar Vadisi, Elveda Rumeli gibi dizilerde yer alan Luran Ahmeti kimdir? Luran Ahmeti aslen nereli?

26.03.2021-09:41 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-09:41) Luran Ahmeti Kimdir?

Elveda Rumeli dizisi ile tanınan Luran Ahmeti Kurtlar Vadisi, Mutlu Ol Yeter, Muhteşem Yüzyıl gibi birden fazla yapımda yer almıştır. Luran Ahmeti aslen nereli? Luran Ahmeti Kurtlar Vadisi dizisinde kaç bölüm oynadı? 

LURAN AHMETİ KİMDİR?

1974 yılında doğmuş olan Ahmeti aslen Arnavut asıllı bir ailenin çocuğudur. Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti’nin Üsküp şehrinde hayata gelen Luran Ahmeti’nin babası edebiyatçıdır. Babasının siyasi görüşlerin ve anti-komünist olması nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldığını ifade eden ünlü oyuncu eğitimini doğum yeri olan Üsküp’te tamamlamıştır. Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi’nin psikoloji bölümünden mezun olarak eğitim hayatına devam eden oyuncu lisans eğitimini tamamladıktan sonra drama eğitimi alarak tiyatroyla profesyonel olarak ilgilenmeye başladı. Drama eğitimi süresince çeşitli tiyatrolarda yer alan Luran Ahmeti eğitiminin ardından Üsküp’te profesyonel olarak çeşitli yapımlarda yer aldı. Çocukluğu ve gençliği Makedonya’daki Türk köylerinde geçtiği için iyi derecede Türkçe bilen oyuncu bir zamanların popüler yapımlarından biri olan Elveda Rumeli dizisinde yer almıştır. Dizide Dimitri karakterine hayat veren ünlü oyuncu Türkiye’deki kariyerine bu dizi ile başlamıştır. 

LURAN AHMETİ NERELİ?

Arnavut asıllı olan oyuncu Üsküp doğumludur. Elveda Rumeli dizisi ile popülerlik kazanan isim dizi çekimleri için geldiği İstanbul’da yaşamaya başlamıştır. İstanbul’a geldikten bir müddet sonra evlenen isim 1998 yılından bu yana oyunculuk ile ilgilenmektedir. Üsküp’te olduğu dönemlerde tiyatrolarda yer alan Ahmeti’nin ilk dizisi Elveda Rumeli birden fazla ünlünün yer aldığı bir yapım olarak reyting rekorları kırıyordu. Elveda Rumeli dizisinde oynadığı karakter sebebiyle tepki toplayan isim 2016 yılında verdiği bir röportajda savaşları dünyanın en kötü şeyi olarak tanımlamıştır. Arnavut asıllı olduğu için sürgün edilen Ahmeti geçmişte yaşadığı bu sürgün olayı üzerinden tepkisini dile getirmiştir. Slavlar ile birlikte yaşadığı için Ruslara korku beslediğini ifade etmiş olan Luran Ahmeti Ruslarla arkadaşlık etmek istemediğini de röportajlarında dile getiriyordu. 


LURAN AHMETİ DİZİLERİ

Elveda Rumeli dizisinin ardından Muhteşem Yüzyıl dizisinde yer alan isim yapımda Osmanlı devlet adamı Divane Hüsrev Paşa karakterine hayat verdi. Bu yapımların yanı sıra Son Yaz-Balkanlar, Tek Başımıza, Reis gibi yapımlarda da yer almış olan isim COVİD-19 nedeniyle 46 yaşında hayatını kaybetmiştir. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal