Luna neden düştü, son durumu nedir?

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı büyük düşüş sebebiyle kripto para dünyasında deprem etkisi yaratan Terra Luna’nın son durumu gündemdeki yerini koruyor. Peki Luna neden düştü, son durumu nedir? İşte sorunun yanıtı...

17.05.2022-17:33 - (Son Güncelleme: 17.05.2022-17:33) Luna neden düştü, son durumu nedir?

Kan kaybı yaşamaya devam eden kripto para dünyasında yatırımcılar umut içinde sabit coinlerin yeniden değer kazanmasını beklese de Terra Luna açısından beklenen yükseliş gerçekleşmedi. Terra Luna’nın geçtiğimiz günlerde yaşadığı büyük değer kaybı kripto para piyasasında dengelerin alt üst olmasına neden oldu. Bir aralar 120 dolara kadar çıkan Terra Luna’nın değeri 11 Mayıs tarihinde 0,54 dolara kadar düştü. Kripto para piyasasındaki bu deprem ABD’nin enflasyon verilerine ve Bitcoin’e de yansıdı. Peki Luna neden düştü, son durumu nedir?

Luna neden düştü, son durumu nedir?

TerraLabs Kurucu ortaklarından Do Kwon Luna Foundation Guard sabit coinin değerini yeniden 1 dolara yükseltebilmek için 750 milyon dolar değerinde Bitcoin satışı gerçekleştirdi, fakat beklenen yükseliş gerçekleşmedi. Yaşanan gelişmelerin ardından Binance LUNA ve UST işlemlerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Kripto para piyasasındaki deprem devam ederken, kripto para piyasasındaki sorunun baş aktörü olan Terra Luna yüzde 99 oranında değer kaybı yaşadı. Binance da bu gelişmelerle beraber Terra Luna konusunda para çekme işlemlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Terra Luna son durum

Bitcoin son durumunu da bağlı olarak düşen Luna Coin düşmeye devam ediyor. ABD enflasyon verisi sonrası kripto paralarda dalgalanma yaşandı. Bir hafta önceye kadar 100 dolar üzerinde işlem gören Luna coin, bugün 1 dolar altına düştü. Sabit coinlerin düşüşünü engellemek için yapılan satışlar ise bu sefer de arz talep dengesine olumsuz olarak yansıdı. Bazı iddialara göre Bitcoin’e kimliği belirsiz bazı kişiler tarafından düzenlenen siber saldırı piyasanın genelinde ve Terra Luna’da büyük bir çöküşe sebebiyet verdi.

Terra Luna’nın piyasalarındaki sert düşüş devam ederken, bu düşüşün daha ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor. Uzmanlara göre düşüş sona erse bile Terra Luna uzun bir süre eski değerine kavuşamayabilir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal