LUNA Coin BtcTurk ne zaman çıkacak? LUNA 2.0 BtcTurk çıkış tarihi belli oldu

Terra Luna’nın yaşadığı büyük çöküşten sonra yeniden ayağa kaldırılma çalışmaları sürüyor. Alınan son bilgilere göre LUNA 2.0 BtcTurk çıkış tarihi de belli oldu. Peki LUNA Coin BtcTurk ne zaman çıkacak? Sorunun yanıtı haberimizde...

30.05.2022-14:11 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-14:11) LUNA Coin BtcTurk ne zaman çıkacak? LUNA 2.0 BtcTurk çıkış tarihi belli oldu

Terra Luna’nın geçtiğimiz günlerde yaşadığı büyük çöküş yatırımcılara çok ciddi zararlar vermişti. Terra ekibi ise LUNA ve UST’nin büyük değer kaybının ardından LUNA coin’in yeniden düzlüğe çıkması için çalışmalara başladı. LUNA coin’in yeniden düzelmesi adına Türkiye’deki borsalardan destek geleceği öğrenildi. Türkiye’nin kripto coin markalarından BtcTurk coin’in LUNA coine destek vereceği kaydedildi. Peki LUNA Coin BtcTurk ne zaman çıkacak?

LUNA Coin BtcTurk ne zaman çıkacak?

Algoritmik bir stablecoin olan TerraUSD, geçtiğimiz günlerde dolara endeksini kaybetti ve değerini 1 dolara sabitlemek için kullanılan LUNA’yı da beraberinde çekerek çakıldı. Terra ekibi, tüm kripto ekosistemini etkileyen olaylar zincirinin ardından ilk olarak hard fork gerçekleştirmeyi düşünse de, hem kullanıcılar hem de ağ doğrulayıcılarından gelen talebin ardından yeni bir blockchain oluşturulması yönünde oy kullanıldı.

LUNA 2.0

Türkiye’nin kripto para borsası BtcTurk de LUNA 2.0 coin adıyla çıkacak olan blockchain ağına göçü destekleyeceğini duyurdu. Terra 2.0’ın başlatılmasıyla birlikte şimdiki LUNA’nın adı Terra Classic (LUNC) olarak değiştirilecek, yeni token ise yine LUNA diye adlandırılacak. Yeni blockchain, bu kez algoritmik bir stablecoin içermeyecek.

LUNA 2.0 Airdrop ne zaman işlem görecek?

Terra Luna’nın yeni kripto para birimi olan LUNA 2.0’ın 27 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanacağı açıklandı. Terra’da şimdilik yeni zincir için Terra Core kodunu yayınlarken, test ağının da 27 Mayıs 2022 tarihindeki lansmandan önce yapılacak.

Şu sıralarda LUNA olarak bilinen Terra 2.0’ın çıktığı dönemden sonra LUNC adlandırılacağı, LUNA 2.0’ın ise LUNA ismiyle yoluna devam edeceği ifade edildi.

Lansman sırasında tüm gözler Luna 2.0 fiyatında olacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal