Lukaşenko, ‘Savaş Çıkarsa Herkes Kaybeder’

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko bugün önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Lukaşenko, 'savaş çıkarsa herkes kaybedecek' dedi.

28.01.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-17:57) Lukaşenko, ‘Savaş Çıkarsa Herkes Kaybeder’

ABD-Rusya-İngiltere triosunun Ukrayna üzerinden oynadığı tiyatroya savaş tamtamları ile katılan Lukaşenko bugün savaş karşıtı bir söylemi sahiplendi. Savaşın konforlu yaşamlarına darbe vuracağın belirten Belaruz lideri, herkesi sükûnete davet etti.


Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko bugün ülke halkına ve parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, savaş çıkarsa herkes kaybedecek dedi.

"Savaşı şiddetle reddediyoruz. Savaş kötü ve korkunç bir şey. Bugün hayat 1941'dekinden tamamen farklı. O zamanlar insanlar daha basitti, çoğu daha basit bir hayat yaşıyordu ve bizim hayatımız kadar rahat değildi. Allah korusun savaş çıksın, ilk yapacağımız şeylerden biri rahat hayatımızı geride bırakıp savaşın zorluklarına katlanmak olacak. Kim istiyor? Kimse istemiyor. Dünyada kimse istemiyor," dedi

LUKAŞENKO: HEPİMİZ KAYBEDECEĞİZ

“Bu savaşta zafer olmayacak, hepimiz kaybedeceğiz, bu yüzden savaş istemiyoruz, yeterince savaştık” diyeh Lukaşenko, konu ile ilgili sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçmiş savaşlarda milyonlarca insanı kaybettik, barış içinde yaşamak ve çalışmak istiyoruz" dedi. Ona göre Belarus, komşuları ve diğer uluslar için hiçbir zaman sorun yaratmadı ve asla da yaratmayacak.

Rus TASS haber ajansının manşetten geçtiği haber, bir anlamda Rusya Federasyonu’nun da görüşlerini dile getirdiği şeklinde değerlendiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal