Konya'da 3 Sağlık Çalışanı Hasta Yakınları Tarafından Darp Edildi!

Konya Şehir Hastanesinde görevli 3 sağlık çalışanı, yüksekten düşme nedeniyle gelen bir hastanın yakınları tarafından darp edildi.

28.01.2022-16:42 - (Son Güncelleme: 28.01.2022-16:54)

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları bitmek bilmiyor. Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde yüksekten düşme şikayetiyle Konya Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan bir hastanın yakınları, hastaları ile ilgilenilmediği gerekçesiyle sağlık çalışanlarıyla tartıştı. 

OLAYDA 3 SAĞLIK ÇALIŞANI DARP EDİLDİ 

Sağlık çalışanlarının durumunun iyi olduğu öğrenildi. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, yaptığı açıklamada, yüksekten düşme şikayetiyle Konya Şehir Hastanesinde tedavi altına alınan bir hastanın yakınlarının, sağlık çalışanlarına sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğunu belirtti. Hastalarıyla ilgilenilmediği bahanesiyle Acil Travma Odasına girerek sağlık çalışanlarına saldıran kişilerin gözaltına alındığını kaydeden Koç: "Tek amacı insan hayatına hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti her ne sebeple olursa olsun insanlık dışı buluyor ve kınıyorum. Bu tür olaylara hiçbir şekilde tahammül edemeyiz. Adli sürecin başından sonuna kadar takipçisi olacağımızın özellikle bilinmesini istiyorum." ifadelerini kullandı. Koç, saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

BİR SAĞLIK ÇALIŞANININ DUDAĞI PATLAMIŞ BİR KADIN SAĞLIK ÇALIŞANI DA KULAĞINA DARBE ALMIŞ 

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay da saldırıyı kınadı. Sağlık çalışanına uygulanan şiddetin topluma karşı yapılmış utanç verici bir davranış olduğunu ifade eden Uzunay: "Konya Şehir Hastanesinde bir grup tarafından acil servis çalışanları darbedilmiş, bir sağlık çalışanının eli kırılmıştır. Bir sağlık çalışanının dudağı patlamış ve bir kadın sağlık çalışanı da kulağına darbe almıştır. Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur." değerlendirmelerinde bulundu. 


Ahmet Uzunay açıklamasında: “Maalesef şiddet olaylarına verilen cezalar caydırıcı olmuyor. Saldırganların cezalandırılması noktasında ya hukuki boşluklar mevcut ya da var olan mevzuatın uygulanmasında zafiyet bulunuyor. Şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı ve aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Hukuki düzenlemelerin geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz. Halkımızı, şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olması ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal