Lübnan'da Suriyeli Göçmenlerin Kampı Yakıldı

Suriyeli muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre yangının Şii-Hizbullah örgütü üyeleri aracılığıyla çıkarıldığını öne sürdü.

27.12.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 27.12.2020-14:52)

Suriye savaşından kaçıp Lübnan'a sığınan göçmenlerin kaldığı el-Munye kamp ateşe verildi. Lübnan resmi yetkililerinden yangınla alakalı çalışma başlattıklarını belirtirken Suudi Arabistan'a ait 'Kral Selman Derneği' kampı tekrar kurna sözü verdi. Lübnan resmi görevlileri olayla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Yangın sebebiyle hayatını kaybeden ve yaralı olduğuna ilişkin bilgi aktarılmadı. 

Suriyeli kaynaklardan edinilen bilgilere göre akşam sularında kampta kalan üç kişi bölgede ikamet eden Lübnanlı bir grupla tartışma yaşadı. Hadisenin akabinde bölgeye Hizbullah üyeleri gitti ve ilk olarak kampın elektriği kesildi.

Bir müddet sonra mülteci kampının birden çok yeri yandı. Gaz sobaları ile yemek tüplerinin patlamasıyla kamp tam adeta dehşet alanı haline döndü. Gece boyu devam eden yangında minimum yüz çadır yandı. Yangın ancak sabaha doğru kontrol altına alındı. 

Göçmen aileler yangından kurtulmak için tarlalara kaçtı.

Lübnan'ın kuzey bölgesinde Trablusşam'a bağlı el Munye göçmen kampında yaşamını sürdüren Suriyeli savaş mağduru insanların yangının başlamasıyla beraber tarlalara kaçtı. Lübnan medyası pek çok ailenin tarlalarda sabahladığını, soğuk hava koşulları sebebiyle bir takım Lübnanlıların olay yerine giderek yaşlı, hasta, çocuklu, mağdur insanları evlerine götürdüğünü yazdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal