Japonya'ya Ocak Bitimine Kadar Ülkeye Yabancıların Girişi Yasakladı

Japonya'da devlet, kovid-19'un mutasyon geçirmiş halinin yayılmasını önlemek için 28 Aralık tarihinden itibaren Ocak ayının bitimine kadar yabancı uyruklu kişilerin ülkeye girişini kapattı.

27.12.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 27.12.2020-12:31) Japonya'ya Ocak Bitimine Kadar Ülkeye Yabancıların Girişi Yasakladı

İngiltere’de belirlenen ve daha fazla bulaşıcı olan koronavirüsün mutasyon geçirmiş halinin akabinde tüm dünya alarma geçti.

Japonya’da geçen İngiltere'den ülkeye geldiği belirlenen beş kişide mutasyon geçirmiş koronavirüs tespit edilmişti.

Ülkede yeni kovid-19'un tespit edilmesinin akabinde devlet yeni virüsün yayılmasını önlemek için önlemlerini arttırdı.

Japon hükümeti, 28 Aralık tarihinden itibaren Ocak ayı bitimine kadar yabancı uyruklu kişilerin ülkeye girişini erteleneceğini bildirdi. Japon vatandaşlar ve ülkede oturum izni olan kişilere de ülkeye girişlerinin akabinde on dört günlük karantinaya girmesinin şart koşulacağını belirten devlet, konu olan şahısların kalkış noktalarından uzaklaşamadan 72 saat önce yaptırdıkları kovid-19 testisinin negatif sonucunu bildirmelerinin zorunlu olacağını belirtti.

MUTASYON KAYGISI ARTTI

Japonya Sağlık Bakanı Norihisa Tamura geçen gün yaptığı açıklamasında, İngiltere'den geldiği belirlenen beş kişide kovid-19'un mutasyona uğramış yeni türünün tespit edildiğini açıklamıştı. Bugün de iki şahısta daha mutasyona uğramış koronavirüsün doğrulandığı bildirildi.

Japonya'da pandeminin başından beri 219 bin 114 kişi kovid-19 yakalanırken, üç bin 220 kişi de salgın sebebiyle yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal