Almanya, Aşı Uygulamasına Hazır

Almanya'nın Başkenti Berlin'de kurulan aşılama merkezinden görüntüler. Sağlık Bakanı Spahn, aşı kampanyasıyla ilgili "Ekipler hazır" açıklamasını yaptı.

27.12.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 27.12.2020-12:08) Almanya, Aşı Uygulamasına Hazır

Almanya'da kovid-19 salgınına karşı aşılama kampanyası bugün başlayacak.

Berlin'de açıklama yapan Sağlık Bakanı Jens Spahn, Amerikan ilaç firması Pfizer ile Türk bilim insanları Özlem Türeci ile Uğur Şahin’in kurucu olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kovid-19'a karşı geliştirdiği aşıyla bugün başlanacak aşılama dönemine hazır olduklarını dile getirdi.

Federal devletin aşıları aldığını ve dağıtımını yaptığı, faakt aşılama işlemini eyaletlerin organize ettiğini aktaran Spahn, "Aşı merkezleri ve aşı ekipleri hazır." diye konuştu.

Başkent Berlin'de kurulan aşı merkezi fotoğraflandı. Büyük bir yerde bölmeler olarak düzenlenen merkezde fiziki mesafeli oturma düzeni de kuruldu.

Avrupa ile Almanya genelinde aşı nakili için kamyonların yollarda olduğunu dile getiren Spahn, 2. nakilin de 2 gün sonra yapılacağı bilgisini aktardı.

“Bu aşı, salgını yenmek için önemli anahtardır.” ifadesini kullanan Bakan Spahn, ilk olarak yaşlı bakımevlerindekiler ile 80 yaşın üzerindeki kişilere aşının yapılacağını tekrarladı.

Bakan Spahn, genç ve sağlık problemi olmayanların ise sabretmelerini ve kovid-19 önlemlerine riayet etmelerini istedi.

Aşının Almanya’da geliştirilmesi sebebiyle onur duyduğunu belirten Spahn, “Bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin çiftinin başarılı bir göç hikayesini anlatabilmeleri millet olarak bizi gururlandırabilir.” açıklamasında bulundu.

Bakan Spahn, aşılamaya AB mensubu ülkelerle beraber başlanacağına dikkat çekerek, bu krizde Almanya’nın yalnız değil, Avrupa Birliği ülkeleriyle beraber hareket etmek istediğini söyledi.

Almanya’ya sene bitimine kadar 1,3 milyon, 2021'în birinci çeyreğinde ise on milyon dozun üstünde BioNTech ile Pfizer’in ürettiği aşının getirileceğini belirten Bakan Spahn, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) sene başından sonra onaylaması halinde Moderna firmasından da 2021'in birinci çeyreğinde 1,5 milyon doz aşı almayı planladıklarını belirtti.

Bakan Spahn, gelecek yılın ortasında ülkedeki bütün vatandaşlara aşı olma olanağı sunmak istediklerini, aşı vurulumunun ücretsiz ve isteğe bağlı olacağını hatırlattı.

Spahn, halkı aşı hususunda bilgilendirmek adına da bir kampanya başlattıklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal