Almanya’da Tesettürlü Kadına Polis Şiddeti

Almanya’nın Wuppertal şehrinde emniyet, başörtülü bir kadına maske kullanmadığı için oldukça sert bir müdahalede bulundu.

24.12.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 24.12.2020-11:32)

Almanya’da polis şiddeti olaylarına yenisi eklendi. Yurdun Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine (KRV) bağlı Wuppertal kentinde, bebeğiyle beraber diş doktorundan çıkan başörtülü kadın, maske kullanmadığı sebebiyle emniyet güçleri aracılığıyla durduruldu.

Polisler, tesettürlü genç kadını zorla yere yatırıp ters kelepçe taktı. Olay anında dehşete kapılan kadın, çığlık atarak sesini duyurmaya çalıştığı esnada, o esnada bebek arabasındaki küçük bebeği de ağlamaya başladı. Polis memurları, ufak bebeğin ağlamasına aldırış etmeyerek, tesettürlü kadına bebeğinin yanında uzun süre kötü muamele göstermeyi sürdürdü.

ALMANLAR DURUMA TEPKİSİZ KALMADI

Genç kadının çıktığı diş kliniğinde görev alan bir sağlık çalışanı, polis memurlarına davranışlarının doğru olmadığını belirterek kliniğe geri gitti. Çirkin olay esnasında oradaki bir Alman vatandaş, emniyet güçlerine kadına böyle davranmamalarının yanlış olduğunu dile getirerek, yaptıklarının suç olduğunu söyledi.

Olaylara tanık olan Alman vatandaşının bu anları cep telefonu ile kaydetmeye başlaması akabinde polisler sinirlenerek, çekip yapmasını engellemeye çalıştı. O anları kaydeden şahıs ile emniyet güçleri arasında sözlü tartışma oldu.

O anları kayda alan Alman vatandaş, “Ben ne yaptığımı biliyorum. Telefon benim telefonum. Bana müdahale edemezsiniz. İsterseniz, size avukatımın telefonunu verebilirim" sözleriyle polise karşılık verdi.

Polis, etraftaki insanlarının tepkisinin büyümesiyle kadına taktıkları kelepçeleri çıkartarak, kadını özgür bıraktı. Polis şiddeti ile kötü muamelesi ile karşı karşıya kalan kadın, şikayetçi olacağını söyledi.

Almanya’da son senelerde polis memurlarının hem ırkçı hem saldırgan muameleleri, bilhassa ülkede yaşamını sürdüren göçmenleri rahatsız ediyor.

Alman Polis Sendikası’ndan Michael Mertens meselesiyle ilgili daha öncesindeki açıklamasında, emniyet teşkilatlarındaki ırkçı gruplaşmalarla mücadele adına meslek içi eğitimin ehemmiyetine vurgu yapmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal