Almanya'dan Yunanistan Zulmüne Tepki

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan göçmenlerin Avrupa'daki yaşam koşulları bütün dünyanın dikkatini çekmeye başladı.

19.12.2020-22:49 - (Son Güncelleme: 19.12.2020-22:47) Almanya'dan Yunanistan Zulmüne Tepki

Yunanistan'ın ülkesine aldığı göçmenlerin yaşam koşullarını denetleyen Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Midilli Adası'ndaki Karatepe sığınmacı kampındaki koşulları eleştirdi.

Almanya Kalkınma Bakanı Müller, Passuer Neuer Presse gazetesine bugün yaptığı açıklamada, Irak’ın kuzeyinde ve Sudan’ın güneyinde bulunan mülteci kamplarını da ziyaret ettiğini, ancak hiçbir yerde koşulların Midilli Adası’ndaki kadar kötü olmadığını ifade ederken, Yunanistan'da 3 bin kişi için planlanan kampta on binlerce insan kaldığını ifade etti.

'YENİ KAMPIN KOŞULLARI İYİ DEĞİL'

Yeni kurulan Karatepe Kampı da açıkçası iyi değil diyen Müller,'Sınır tanımayan doktorlar, ıslak çadırlarda fareler bebekleri ısırdığından dolayı tetanos aşı kampanyası başlatmak zorunda kaldı. Bunlar Avrupa’nın ortasında korkunç koşullar' açıklamasında bulundu.

'MÜLLER'İN AÇIKLAMALARI'

Moria Kampı’nda dünyaya gelen çocukların durumu özellikle kötü. Kaçış sırasında tecavüze uğrayan ve yerde oturup çocukların doğumunu bekleyen Afrikalı kadınlarla konuştum. Hiçbir hijyen ve doktor desteği yok. Hiçbir hayat böyle başlamamalı.
Çocukların okula gitme imkanı bulunmuyor, bu durum değişmezse Avrupa'nın ortasında kayıp bir jenerasyon yetişecek. Moria kampında çıkan yangından sarsıldım. Bu yangın öngörülebilirdi. Avrupa Birliği komisyonu 2 yıl önce oradaki duruma işaret etmişti, ancak hiçbir şey yapılmadı.

Sığınmacı sorunu kamplarda veya Almanya'da değil, bu insanların geldiği ülkelerde de çözülmesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal