Londra'nın sokakları, ramazan ruhunu coşkuyla karşılıyor!

Ramazan ayı gelmesiyle birlikte, Müslüman kesimlerden bazıları kutlama havasına büründüler. Bu ayı şen şakrak kutlayan ülkelerin başında ise İngiltere geliyor. Başkent Londra sokakları her sene olduğu gibi bu senede ışıl ışıl. İşte detaylar…

08.03.2024-09:54 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-17:59) Londra'nın sokakları, ramazan ruhunu coşkuyla karşılıyor!

İngiltere’nin başkenti Londra'nın ünlü turistik mekanlarından Piccadilly Caddesi, her yıl olduğu gibi bu yılda ramazan ayına özel sokak süslemelerine yer verdi. İngiltere her sene bu ayı coşkuyla kutluyor ve sokaklarını özel olarak tasarlanmış ışıklarla donattı.

Gelenek değişmedi!

Londra sokakları ramazan için süslendi

Dini değerleri hassasiyetle yaklaşan ve bu şekilde bir politika yürüten Londra hükümeti, bu yıl da geleneği değiştirmedi. Yeni ışıklarla birlikte ramazan ruhu ve coşkusu Londra sokaklarını taştı. İzlenen bu politika ise ramazan ışıklandırmaları Müslüman kuruluşlar ve bağışçılar tarafından da desteklendi. Ramazan ışıkları hem Londralılar hem de turistler arasında büyük ilgiyle karşılanırken, Işıklar, bugünden itibaren 12 Nisan'a kadar açık kalacak.

‘‘Bu atmosferle gerçekten gurur duyuyorum!’’

Londra sokakları ramazan için süslendi

Işıkların açılışı, Londra Belediye Başkanı Sadık Khan'n tarafından yapıldı. Khan katıldığı bu coşkunlu etkinlikte bir konuşma yaparak, şu ifadelere yer verdi: "Bu atmosferle gerçekten gurur duyuyorum. Londra'da kutlanacak çok fazla çeşitliliğimiz var. Londra’da farklı dinlerden birçok insan var. Müslümanlara saygı duyulması ve Batı'nın kutlamalara kucak açması, işte bu Londra'nın en güzel yanı."

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal