Joe Biden’den İsrail itirafı: “Gazze’de ölenlerin çoğu Hamas üyesi değildi!”

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar 154. gününde de sürerken, uluslararası arenada İsrail'e yönelik eleştiriler artıyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın yaptığı açıklamada kullanılan "30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." ifadesi uluslararası basında dikkat çekti.

08.03.2024-09:28 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-10:55)

İsrail'in işgal altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar, 154. gününde devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'de yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Biden, "Gazze'de 30 binden fazla Filistinli öldürüldü, bunların çoğu Hamas üyesi değildi; binlerce masum kadın ve çocuk öldürüldü." ifadelerini kullandı. Biden'ın bu sözleri, bölgedeki çatışmanın insan hakları ihlallerine ve sivil kayıplara dair uluslararası endişeleri artırdı. Gazze'deki saldırılar, uluslararası toplumun dikkatini çeken ve çeşitli platformlarda eleştirilen bir konu olmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'deki yıllık "Birliğin Durumu" konuşmasında Gazze'deki son durumu değerlendirdi. 154 gündür devam eden İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Biden, 7 Ekim'deki Hamas saldırısını "İsrail Holokost'tan sonraki en kanlı gün" olarak nitelendirdi.


“30 binden fazla ölü, çoğu kadın ve çocuk!”

Biden, Gazze'deki gelişmeleri değerlendirirken, İsrail'in haklarını savunma konusundaki görüşlerini dile getirdi. "İsrail'in Hamas'ın ardından sonuna kadar gitmeye hakkı olduğunu" ifade eden Biden, 30 binden fazla Filistinlinin öldüğünü ve bunların çoğunun Hamas üyesi olmadığını, binlerce masum kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

Başkan Joe Biden'ın, Kongre'de yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında yaptığı Gazze ile ilgili açıklamalar gündeme damgasını vurdu. Biden, "İsrail Holokost'tan sonraki en kanlı gününü yaşadı" ifadesiyle 7 Ekim'deki Hamas saldırısını değerlendirdi. Ancak aynı zamanda, İsrail'in sivilleri hedef almaması gerektiğini vurgulayarak, Gazze'deki çatışmanın ağır bir insanlık trajedisi olduğunu dile getirdi. Filistinli sivillerin ölümlerine dikkat çeken Biden, 30 binden fazla Filistinlinin öldüğünü ve bu kayıpların çoğunluğunu Hamas üyelerinin oluşturmadığını belirtti. Ayrıca, binlerce kadın ve çocuğun hayatını kaybettiği, erkek ve kız çocuklarının yetim kaldığı bir tabloya işaret etti.


Biden: “Kalıcı siyasi tek çözüm, iki devletli çözüm!”

Başkan Joe Biden, Amerikan ordusuna, Gazze sahilinde geçici bir liman kurulması talimatını verdiğini açıkladı. Biden'ın bu kararı, Gazze'ye yönelik insani yardımların daha etkili bir şekilde ulaştırılmasını amaçladı. Ancak, belirtildiği üzere Amerikan askerlerinin Gazze'ye karasal bir müdahalede bulunmayacakları vurgulayan Biden, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu geçici liman yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze'ye girişini mümkün kılacaktır, ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail Gazze'ye daha fazla insani yardım girişine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının ateş altında kalmadığından emin olmalıdır. İsrail liderlerine bunu söyledim. İnsani yardım bir pazarlık unsuru ya da ikincil konu olamaz.  İsrail-Filistin sorununa kalıcı siyasi tek çözüm iki devletli çözümdür."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal