Lokman Çağırıcı görevinden neden istifa etti? Bağcılar Belediye Başkanı neden istifa etti, yeni başkan kim oldu?

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı görevinden istifa etti. Lokman Çağırıcı'nın Belediye Başkanlık görevinden istifa etmesi üzerine vatandaşlar Lokman Çağırıcı'nın neden Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini araştırmaya başladı. Bağcılar Belediye Başkanı görevine kimin geleceği merak edildi. Peki Lokman Çağırıcı görevinden neden istifa etti? Yeni Bağcılar Belediye Başkanı kim oldu? detaylar haberimizde yer almaktadır.

16.04.2022-09:34 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-09:34) Lokman Çağırıcı görevinden neden istifa etti? Bağcılar Belediye Başkanı neden istifa etti, yeni başkan kim oldu?

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı görevinden istifa etti. Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Lokman Çağırıcı kalp sorunlarının tekrarlanmasından dolayı istifa ettiğini açıkladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın istifa etmesinden sonra yeni Belediye Başkanının kim olacağı merak konusu oldu.

Lokman Çağırıcı niye istifa etti?

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiği duyurdu. Çağırıcı Twitter hesabından istifa nedenini şu sözlerle açıkladı: "Daha önce mevcut olan kalp sorunlarımın tekrarlaması sonucu, beni çok sevdiğim Bağcılar halkına hizmetten alıkoyacağı gerekçesiyle karşı karşıya kaldım. Kıymetli hekimlerimizle yaptığımız istişareler neticesinde, görevi bırakmam gerektiği kanaatine vardım. Dolayısıyla 13.04.2022 tarihi itibarıyla Bağcılar Belediye Başkanlığı görevimden istifa ettim."

Lokman Çağırıcı kimdir

Lokman Çağırıcı kimdir?

1965 yılında Giresun Bulançak'ta doğan Lokman Çağırıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. 1999 yılına kadar bazı kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan Çağırıcı aynı yıl Bağcılar Belediye Meclis Üyesi seçilmiştir. 11 Mayıs 2007 yılına kadar Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yapan Çağırıcı, o zaman ki Bağcılar'ın Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın AK Parti İstanbul Milletvekilliği adaylığı için istifa etmesinin ardından Belediye Meclisi tarafından Bağcılar Belediye Başkanı olarak seçildi. 2 yıl görevini yaptıktan sonra 2009 yerel seçimlerinde tekrardan %50 oy alarak Bağcılar Belediye Başkanı seçildi. Bu güne kadar başarılı bir şekilde Belediye Başkanlık görevini yerine getiren Çağırıcı bugün sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. Lokman Çağrıcı, Belediye Başkanlığının yanı sıra Bağcılar Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanlığı, Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi’nin (WALD) Yönetim Kurulu Üyeliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Saymanlığı görevleri yapmıştır.

Yeni Bağcılar Belediye Başkanı kim oldu?

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın istifa etmesi üzerine yeni Belediye Başkanının kim olacağı merak konusu oldu. Konu ile alakalı henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal