Litvanya ve Polonya'nın ardından Norveç'te bağış kampanyası için kolları sıvadı! Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik edilecek!

Litvanya ve Polonya, Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik etmek için bağış kampanyası başlatmıştı. Şimdi de Norveç bağış kampanyası için kolları sıvadı. Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik etmek için bağış kampanyası başlattı.

18.07.2022-12:40 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-12:40)

Litvanya ve Polonya, Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik etmek için bağış kampanyası başlatmıştı. Şimdi de Norveç bağış kampanyası için kolları sıvadı. Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik etmek için bağış kampanyası başlattı.

"Ukrayna'nın Putin'e karşı mücadelesine dayanışma gösterin"

Ukrayna'ya Bayraktar TB2 tedarik etmek için başlatılan kampanya Norveçli yatırımcı Mats Staugaard tarafından ilan edildi. Düzenlenen kampanya,  "Ukrayna halkına Norveç'ten bir Bayraktar verin. Ukrayna'nın Putin'e karşı mücadelesine dayanışma gösterin" mottosuyla adım atıldı.

"Tabii ki Norveç de aynısını yapmalı"

Litvanya halkı 1, Polonyalıların ise 3 Bayraktar almak için kısa süre içinde bağış toplamıştı. Norveç cephesi de bu bağış kampanyalarına dikkat çekerek duyuruda, "Tabii ki Norveç de aynısını yapmalı" ifadeleri kullanıldı. Her Norveçlinin 10 kron vermesinin yeterli olacağı belirtilen açıklamada; 250 krondan fazla bağış yapan ilk bin kişinin, İHA'ya verilecek adın belirlenmesinde söz sahibi olacağı kaydedildi.


İlk sosyal medyadan duyuruldu

Kampanyanın ilk adımları sosyal medya üzerinden atıldı. Norveç'te başlatılan kampanya, sokakta da varlık gösteriyor. Kampanyaya gönül verenler, afişler bastırıp bunları otobüslere ve sokaklara astı.

Düzenlenen kampanyanın öncülerinden biri, Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada; "Bağış kampanyamız Norveç medyasında yeterince yer almıyor. Neyi bekliyorlar? İsveç'in Bayraktar için bağış kampanyası başlatmasını mı?" diye sorarak, katılımın azlığına ve medya desteğinin olmayışına dikkati çekti.

Büyük ses getirmişti

İlk olarak Litvanya halkının ardından da Polonyalıların başlattığı Bayraktar TB2 kampanyaları, büyük ses getirmişti. Söz konusu gelişmelerin akabinde Baykar Teknoloji de Bayraktar TB2'yi Litvanya'ya ücretsiz vereceğini duyurmuştu. Toplanan 6 milyon euro'nun da Ukrayna'ya başka askeri teçhizat sağlama ve insani yardım için kullanılmasına karar verilmişti. Litvanya; Ukrayna'ya bağışladıları Bayraktar TB2 SİHA'ya "Vanagas" adını vermişti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal