Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır?

Kalp ve damar sağlığını koruyan aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artıran hazırlaması son derece basit olan limon sarımsak kürünü sizin için derledik. Peki, limon sarımsak kürü nasıl yapılır? Limon sarımsak kürü tarifini derledik. İşte detaylar…

30.10.2020-09:10 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-10:04) Limon Sarımsak Kürü Nasıl Yapılır?

Ayrı ayrı kullanıldığında da oldukça faydalı olan limon ve sarımsağın bir araya geldiği bu kür tam bir ilaç görevi görüyor. Kalp damar sağlığının korunmasının yanı sıra damar tıkanıklığına, damar iltihabına, beyin hücrelerinin yenilenmesine, kötü kolesterolü düşürmeye, hipertansiyonu dengede tutmaya ve daha birçok açıdan faydası bulunur.

Faydalarının yanı sıra zararı da bulunan limon sarımsak kürü tansiyonu düşürdüğü için düşük tansiyona sahip olan kişilerin tüketmemesi önerilir. Kan sulandırıcı ve tansiyon ilacı kullanan kişilerde doktor ile görüşmeden kullanmamalıdır.

İşte birçok faydası bulunan limonlu sarımsak kürü malzeme listesi ve hazırlanışı…

MALZEMELER

  • 40 diş soyulmuş sarımsak
  • 2 litre taze sıkılmış limon suyu (Hiç su eklenmemiş)
  • Koyu renkli cam kavanoz

NASIL YAPILIR?

Öncelikle limon suyunu sıkarak yaklaşık 2 litre olacak şekilde sıkın. Sıktığınız limonun suyunu koyu renkli bir kavanoza doldurun. 2 litre limon suyu, yaklaşık 8 su bardağıdır. 40 diş sarımsağı güzelce soyun ve yıkayın. Ardından havanda ezin. Sarımsakları da kavanozun içerisine aldığınız limon suyuna ilave edin. Bu kavanozun ağzını kapatarak hiç ışık almayan bir odada 25 gün boyunca saklayın. 25 gün boyunca, her gün, bu kavanozu bir kez çalkalayın. 25 gün sonra sarımsaklar limon suyunun içerisinde erimiş olacak. Bu kürü, kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı olacak şekilde tüketin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal