LHD Anadolu'nun SİHA Kapasitesi Belli Oldu

Türkiye'nin yerli ve milli olarak ürettiği uçak gemisinin detayları belli oldu. İçine 80 adet SİHA alabilen LHD Anadolu bölgedeki güç unsurlarını değiştirecek.

12.10.2021-12:09 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-12:46) LHD Anadolu'nun SİHA Kapasitesi Belli Oldu

Dünyada ilk kez Türkiye'nin yaptığı Filo SİHA konstepti açıklandı. TRT Haber'in aktardığına göre yerli ve milli LHD Anadolu şimdiye kadar sadece uçak gemisi olarak biliniyordu. Ancak son alınan bilgilere göre bunun bir uçak gemisi değil çok amaçlı amfibi hücum gemisi olduğu açıklandı.

LHD ANADOLU'YA 80 ADET SİHA SIĞACAK

LHD Anadolu'nun Türk Ordusunun envanterine girmesiyle birlikte Türk savunma sanayiinin yaptığı en büyük yerli ve milli gemi olacak. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in yaptığı açıklamaya göre LHD Anadolu'ya 80'e yakın SİHA sığabilecek. Peki İlk Kez bu kadar net konuşulan LHD Anadolu Projesi Türkiye için neden bu kadar önem arz ediyor? Bu durumun bölgeye etkisi nasıl olacak?

Devasa bir gemide 80 adet SİHA'nın bulunmasının bölgedeki güç dengelerini bozacağını söyleyen Sanayii Araştırmacısı Yusuf Akbaba şunları söyledi:


DÜŞMAN GEMİLERİNE SİHA SALDIRISI DÜZENLENEBİLİR

Düşman donanmasına SİHA filosuyla harekat gerçekleştirebiliriz. Türkiye'nin daha önce karadaki düşmanlara karşı uyguladığı Siha harekatını denizlere de taşıyabiliriz. Bu sayede elektronik harp kabiliyetimizi de geliştirmiş oluruz.


KARADAKİ HEDEFLERE KARŞI SİHA KULLANILACAK

LDH Anadolu'dan kalkan SİHA filolarının sadece deniz birliklerine karşı değil, karadaki hedeflere karşıda kullanılabileceğini savunan Akbaba sözlerine şu şekilde devam etti:

HD Anadolu hizmete girdiğinde, varlık gösterdiğimiz, denize kıyısı olan bir ülkede meşru hükümete yeni bir saldırı olduğunu düşünelim. Türkiye, LHD Anadolu'dan kaldırdığı elektronik harp destekli SİHA filosu ile bu bölgeye anında müdahale edebilecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal