LGS Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayınlandı mı?

2021 LGS sayısal soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman başlayacak?

07.06.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-10:58)

8. sınıf öğrencilerinin öğrenim dönemi süresince iyi bir liseye giriş yapabilme maksatlı çalışmış olduğu Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı geçtiğimiz gün yapıldı. 6 Haziran Pazar uygulanmış olan LGS sınavında öğrenciler ilk oturum olan sözel, ikinci oturum olan sayısal sorularını da kendilerine verilen sınırlı süre içerisinde çözüp yanıt bulmaya çalıştı. Sınavın sonrasında 2021 LGS sayısal soru kitapçığı ile birlikte cevap anahtarının ne zaman yayınlanacağı, tercihlerin ne zaman başlayacağı gibi konular araştırılmaya başlandı.

LGS SAYISAL SORU VE CEVAP ANAHTARI 2021 LGS SORU KİTAPÇIĞI İNDİR

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi içerisinde 2021 LGS soru ve cevap anahtarı "06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları" başlığı altında yayınlandı. Sayısal ve sözel cevap anahtarını görüntülemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

LGS sayısal soru ve cevap anahtarı kitapçığı

Linke tıklanmasının ardından kontrol etmek istediğiniz (sayısal veya sözel) alanı işaretleyin. Cevap anahtarı en alt sayfada yer bulmaktadır. Kitapçığı indirmek için ise sağ üst köşede bulunan "indir" sekmesini tıklamanız yeterli olacaktır.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınava giren öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi de LGS sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağıdır. Liselere Geçiş Sistemi sınavının sonuçları 30 Haziran 2021 tarihinde ilan edilecek. Öğrenciler sınav sonuçlarını MEB resmi adresinden görüntüleyebilecek. Öğrencilerin evine herhangi bir sonuç belgesinin gönderilmesi ise söz konusu değil.

2021 LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı, LGS tercih kılavuzunun yayınlanmasının sonrasında belli olacak bir konu. Bu konu hakkında henüz tercihlerin yapılacağı tarihe dair net bir bilgi olmaktadır. Bununla birlikte 30 Haziran tarihinde açıklanacak olan sonuçlar neticesinde temmuz ayı içerisinde yapılması tahminler arasında bulunuyor. Tercihler E-okul adresi üzerinden ya da öğrenciler okumuş olduğu okulun müdürlüğüne giderek yapabilecek.

2021 YILI LGS KONTEJANLARI BELLİ OLDU MU?

LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzunda yer bulan bilgilere göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirme işlemi uygulanacak. Bu kapsamda, sınav ile öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci yerleştirilecek. Ülke genelinde bulunan anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine ise 36 bin 712 kontenjan ayrıldığı açıklandı. Mesleki ve teknik Anadolu liselerine de 33 bin 930 kontenjan ayrılmış olduğu açıklandı.

LGS SINAVI KOLAY MI ZOR MU?

Geçtiğimiz gün uygulanan LGS sınavının ardından sınava dair Twitter gibi sosyal medya üzerinden binlerce öğrenci tweet attı. Kimi öğrenciler sınavın kolay olduğunu iddia ederken kimileri de LGS sınavının zor olduğunu ifade etti. Bununla birlikte genel olarak bakıldığı durumda öğrenciler sözel soruların kolay olduğu matematik sorularının ise zor olduğu düşüncesindeler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal