LGS sınavında öğrencilere kalem silgi veriliyor mu? LGS'de yasak olan eşyalar

Lise geçişi için 8. sınıf öğrencilerinin girdiği LGS heyecanı başladı. Sınava girecek öğrenciler sınavda hangi eşyaların yasak olduğunu araştırıyor. Peki LGS'ye girerken kalem silgi almak gerekiyor mu? Sınava hangi eşyalarla girilebiliyor? Tüm detaylar haberimizde.

04.06.2022-17:41 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-17:41) LGS sınavında öğrencilere kalem silgi veriliyor mu? LGS'de yasak olan eşyalar

5 Haziran sabahı 09.30'da ilk oturumu gerçekleşecek olan LGS heyecanı devam ederken öğrenciler kalem ve silgi gibi eşyaları yanlarına almalarına gerek olup olmadığını araştırıyor. Peki sınavda kalem ve silgi veriliyor mu? Sınava hangi eşyalar ile girilmesine izin veriliyor? LGS ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LGS girerken hangi eşyalar alınır

Öğrencilerin kontrollerin tam anlamıyla yapılabilmesi ve sınava girerken sıkıntı yaşanmaması için giriş belgeleri ve kimlikleri ile birlikte en geç saat 09.00'da sınava girecekleri okulda hazır olmaları gerekmektedir. Sınava girerken öğrencilerin yanlarına kimlik belgesi, en az iki tane koyu siyah kurşun kalem, leke bırakmayan ve kolay silinebilen silgi ve kalemtıraş almaları gerekmektedir. T.C. kimlik belgesi olmayan öğrenciler pasaport alabilir. Yabancı uyruklu olan öğrenciler İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün verdiği kimlik belgesini yanlarına almalıdır. Sınava girişte yapılan kontrolde geçerli bir kimlik belgesi bulunmayan öğrenciler sınav binasına alınmaz. Nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı geçici kimlik belgesi ile giriş yapılabilir.

LGS Hangi Eşyalar İle Girilebilir

LGS girerken hangi eşyalar yasak

Sınav binasına girilirken yapılan kontrolde doktor tarafından verilen engelli vatandaşlara ait cihazlar haricinde, çanta, cep telefonu, cüzdan, saat, kamera, telsiz, radyo gibi hiçbir iletişim aracı ve depolama cihazları, kulaklık, küpe, kolye, yüzük, bilezik, elektronik cihazlar, broş, sözlük, hesap makinesi, kitap, kağıt, defter, pergel, cetvel, delici kesici aletler ile kesinlikle sınav binasına alınmazlar. Yanlarında bulunan eşyaları ya velilerine ya da sınav binalarında açık olabilen emanet kısımlarına bırakabilirler. Bu eşyalardan herhangi biriyle sınav salonuna giren ve eşyaları yanında bulundurduğu tespit edilen her bir öğrencinin sorgulama yapılmadan sınavı tutanak tutularak iptal edilir. Yanına su almak isteyen öğrencilerin küçük pet şişenin ambalajını çıkarak yanlarına almalarına izin verilmektedir. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal