DYK nedir? 2022 DYK başvuruları ne zaman? DYK ve yaz okulları ile ilgili tüm detaylar

Yaz dönemlerinde MEB tarafından verilen DYK ve yaz okulları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki DYK nedir? DYK başvuruları nasıl yapılır? Yaz okulu ve DYK kimler başvuru yapabilir? Tüm detaylar haberimizde.

04.06.2022-17:30 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-17:30) DYK nedir? 2022 DYK başvuruları ne zaman? DYK ve yaz okulları ile ilgili tüm detaylar

MEB'in bu yılki yaz okulu ve DYK ile ilgili kılavuzunun yayınlanmasının ardından internet üzerinden konuyla ilgili birçok araştırma yapılıyor. Peki DYK nedir? Yaz okulu nedir? DYK kimler başvurabilir? Başvuruları ne zaman başlıyor? DYK ve yaz okulları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DYK ve yaz okulları

MEB tarafından verilen DYK ile ilgili kılavuz yayınlandı. DYK ve yaz okulu başvuruları e-kurs modülü üzerinden yapılacak. Detaylar şu şekilde; DYK'da Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri gibi derslerden faydalanacak 8. sınıf öğrencileri e-kurs.meb.gov.tr üzerinden başvuru yapabilecekler. MEB'e bağlı olan özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim alan öğrenciler ve ortaöğretimden mezun olmuş öğrencilere verilmekte olan DYK 4 Temmuz- 28 Ağustos tarihlerinde olacak.

DYK başvuruları ne zaman

DYK ve yaz okulu başvuruları 15-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

DYK ve yaz okulları başvuruları e-kurs modülü üstünden 6 ve 23 Haziran tarihleri arasında olacak. Kursun başvuruları alması, il ve ilçe milli eğitim tarafından onaylanması 6-10 Haziran tarihinde olacak. Öğretmen başvurularının yapılması, ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe milli eğitim tarafından onaylanması 11-14 Haziran tarihlerinde olacak. Öğrencilerin başvuruları ise 15-18 Haziran tarihleri arasında alınacak. 8. sınıf olan öğrenciler Türkçe, Fen Bilimleri, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden faydalanabilecek. 12. sınıf ve mezun olup sınava hazırlanan öğrenciler Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyoloji, Mantık, Psikoloji derslerinden yararlanabilecek. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal