LGS sınavına girmeyen öğrenci ne yapacak, liseye nasıl yerleştirilecek?

LGS sınavı için sayılı günler kala milyonlarca öğrenci sınav için gün saymaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav başvurularının ardından adaylar sınav için heyecanlanmaya başladı. Öğrencilerin sınava katılamamaları durumunda ne yapması gerektiği de merak edilmeye başladı. Peki, LGS sınavına katılmadığında ne olur? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

01.06.2022-01:16 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-01:16) LGS sınavına girmeyen öğrenci ne yapacak, liseye nasıl yerleştirilecek?

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için öğrenciler araştırmalarını hızlandırdı. Herhangi bir durum nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler lise eğitimlerine devam edip edemeyeceklerini merak etmektedir. Peki, LGS sınavına katılmadığında ne olur? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

LGS sınavı zorunlu mu? LGS sınavına katılmadığında ne olur?

MEB tarafından öğrencilerin sınav başvuruları otomatik olarak alınmaktadır. LGS sınavına girmek istemeyen ya da herhangi bir nedenden dolayı sınava katılamayan öğrencilerin ne yapacağı da merak edilen konulardan bir tanesidir.

Covid-19 salgını sürecinde başlanan yeni uygulama ile öğrencilerin başvuruları otomatik olarak alınmaktadır. 1 milyon 236 bin ortaokul son sınıf öğrencisi 5 Haziran’da sınava katılacaktır. Sınava katılamayan öğrenciler tercih sürecinde yerel yerleştireme sistemi ile bir liseye yerleştirilecektir.

Öğrenciler sınavlarına kendi okullarında gireceklerdir. Sınav giriş belgeleri öğrencilerin sıralarında hazır olarak duracaktır. LGS sınav giriş belgeleri 27 Mayıs'ta e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden açıklandı.

LGS Sınavına Giremeyen Öğrenciler Ne Yapacak

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal