Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) nedir? Adaylık Kaldırma Sınavı kaldırıldı mı? AKS hakkında beklenen açıklama geldi

Öğretmenlikte 'Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS)'nın kaldırılıp kaldırılmadığı merak ediliyor. Peki, Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) nedir? Adaylık Kaldırma Sınavı kaldırıldı mı? İşte Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) hakkında merak edilen detaylar...

31.05.2022-19:24 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-19:24) Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) nedir? Adaylık Kaldırma Sınavı kaldırıldı mı? AKS hakkında beklenen açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen sınavın kaldırıp kaldırılmağı bugünün en çok merak edilen konuları arasına girdi. Bu konu hakkında detayları merak eden öğretmenler ise durum hakkında yapılan son açıklamaları merak ediyor ve 'Adaylık Kaldırma Sınavı kaldırıldı mı? AKS kalktı mı?' gibi sorulara yanıt arıyor.

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) nedir?

MEB tarafından her sene sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin, aday öğretmenliğinden çıkarak asli olarak öğretmen olması için düzenlenen bu sınava Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) denilmektedir . AKS, her yıl 81 ilinde merkezlerinde tek sınavda yapılmaktadır.

AKS kaldırıldı mı

AKS kaldırıldı mı?

Daha öncede medyada yer edinen konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama gelmişti. AKS'nin kaldırılmasına yönelik olarak "Aynı şekilde öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını artık bir kenara bırakıyoruz, bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Bunun üzerine yakın zamanda MEB'den gelen açıklama doğrultusunda ise 12 Mayıs 2022 tarihi öncesinde ataması gerçekleşen bütün aday öğretmenler için performans değerlendirmesi ve sınav kaldırıldığı bildirildi. MEB bu haberi şu şekilde duyurdu:

"12.05.2022 tarihli ve 31833 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’nin Geçici 1. Maddesi “(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte aday öğretmen olarak görev yapmakta olanların adaylıkları, 17.4.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin adaylıkla ilgili yürürlükten kaldırılan hükümleri doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmen Yetiştirme Programı kapsamında eğitim ve uygulama görevlerini tamamlamaları ve en az bir yıl görev yapmış olmaları hâlinde kaldırılır.” hükmü gereği, 12.05.2022 tarihinden önce atanan öğretmenlere performans değerlendirmesi ve sınav kaldırılmıştır."

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal