LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB LGS 2022 sınav giriş belgesi

LGS sınavına girecek olan adaylar giriş yerlerinin belli olup olmadığını araştırmaya başladı. LGS 2022 senesi Haziran ayında gerçekleşecek olan sınav için az bir zaman kaldı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının başvuruları gerçekleşmişti. Adaylar sınava giriş yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. MEB LGS 2022 sınav giriş belgesi hakkında merak edilenler haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

26.05.2022-18:40 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-18:40) LGS sınav giriş yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB LGS 2022 sınav giriş belgesi

LGS giriş belgesi ile ilgili yapılacak olan açıklamayı sınava girecek olan adaylar heyecanla beklemektedir. Giriş yerleri belli oldu mu? LGS Giriş Belgesi ne zaman alınacak? sorularının cevapları aranmaya başlandı. 

4 Nisan ve 14 Nisan tarihleri arasında yapılan başvuru sonuçlarından sonra Haziran ayında yapılacak olan LGS sınavı için adaylar giriş belgelerini ne zaman alacaklarını merak ediyor. İşte detaylar...

27 Mayıs Cuma günü LGS girecek olan adaylar e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yaparak fotoğraflı giriş belgelerine erişim sağlayabilecekler. Okul müdürleri 27 Mayıstan itibaren sınava girecek olan öğrencilerin belgelerinin çıktısını alacak ve mühürleyerek teslim etmeye başlayacaktır. 

2022 LGS ne zaman?

LGS bu sene 5 Haziran tarihinde gerçekleşecektir. 1. oturum 09:30 da başlayacak, 2. oturum ise 11:30 da başlamış olacaktır. 

1.oturumda sınava giren adaylar; Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerine ait toplam 50 soru çıkacak ve 75 dakika süre tanınacaktır. 

2. oturumda ise sınava giren adaylara matematik ve fen bilimleri derslerine ait toplam 40 soru çıkacak ve 80 dakika süre verilecektir. 

LGS giriş belgesi açıklandı mı


Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal