LGS 2022 Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Lise Giriş Sınavı için geri sayım başladı. Öğrenciler sınav ile ilgili ayrıntıları merak ediyorlar. Peki, LGS nedir? LGS 2022 maskeli mi yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman?

05.06.2021-09:43 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-12:10)

Liseye yeni geçecek öğrenciler ve aileleri heyecanla lise giriş sınavını bekliyor. 2022 LGS sınavı için başvurular, MEB'in sayfası üzerinden paylaşıldı. Sınav tarihi ve başvuruların ne zaman olacağı belli oldu. İşte detaylar...

NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 - 2023 yılında liseye başlaması beklenen öğrenciler için yapılacak olan LGS (Liseye Geçiş Sınavı) için sınav tarihi belli oldu. Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2022'ye göre 2022 LGS sınav tarihi 5 Haziran 2022 olarak belirlendi.

BAŞVURU TARİHLERİ 

5 Haziran 2022 olarak belirlenen sınav tarihi ilköğretim öğrencilerinin meraklarını giderdi. Şimdi soru başvuruların ne zaman başlayacağı. Buna göre LGS başvuruları önümüzdeki haftalarda başlayacak. Başvuruların açıldığı tarih yine MEB üzerinden paylaşılacak.

LGS’DE KAÇ SORU OLACAK?

Sınav iki oturumda gerçekleşecek ve toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturumda 09.30’da başlayacak ve bu oturumda Türkçe, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplam 50 soru sorulacak. Birinci oturum için öğrencilere toplam 75 dakika süre tanınacak.

İkinci oturumda ise öğrencilere Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. İkinci oturum için ise öğrencilere toplam 80 dakika süre verilecek. Bu iki oturumda aynı sınıfta ve sırada yapılacak.

İlk 15 dakika geç gelen öğrenciler sınava alınacak fakat geç kalan öğrencilere fazladan süre tanınmayacak. Sınavın ilk 30 ve son 15 dakikasında öğrencilerin sınav salonundan çıkması yasak olacak. İki oturum arasında ise 45 dakika mola verilecek, öğrenciler bu sırada bahçede bekleyecekler.


LGS NEDİR?

TC Milli Eğitim Bakanlığı'nın Liselere Geçiş Sınavı 2018 - 2019 eğitim yılından beri yapılmaktadır. Ortaöğretime giriş sistemidir. Eskiden var olan TEOG sistemi yerine artık LGS bulunmaktadır. Sınav sonucunda öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi liselere kayıt olabilmektedir. Sınav sonucu herhangi bir liseye giremeyen öğrenciler, adrese dayalı okul tercihi yapabilmekteler. Sınava girmek zorunluluk dahilinde değildir.  

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Fotoğraflı sınava giriş belgeleri MEB'in açıkladığı gün MEB'in kendi sitesinden alınabilecek. E devlet üzerinden öğrenciler sınav merkezlerini, binasını, salon ve sıra bilgilerine ulaşabilirler. 

LGS MASKELİ Mİ OLACAK?

Bundan önceki LGS sınavı için maske takmak zorunluluk dahilindeydi. Koronavirüs aşılarını henüz bu sınava girecek öğrencilerin yaş aralığına açılmamıştı. Şimdi bu yaş aralığındaki bireylerin aşı olmasında bir sakınca olmadığı için maske zorunluluğunun varlığı hakkında tartışmalar mevcut. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal