LGBT'liler İzmir'de Polise Saldırdı! Üniformayı Yırtıp, Boğazını Sıktı

İzmir'de 'Toplumsal Cinsiyet Bakanlığı' isteğiyle bir araya gelen LGBT destekçileri polis memurlarına hakaretler etti, küfürler savurdu.

06.08.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-17:44)

Sınırları ziyadesiyle aşan topluluktan biri polis memurunun boğazını sıktı, üniformasını yırttı. İzinsiz yapılan yürüyüşte meydana gelen arbedenin ardından polisler 16 şahsı gözaltına aldı.

İzmir, LGBT yürüyüşünde skandal görüntülere sahne oluyor. İzinsiz bir şekilde yürüyüş yapmak isteyen LGBT destekçilerine emniyet güçleri izin vermedi. Yürüyüş ile gösteri izni olmayan topluluğa dağılmaları için çağrı yapıldı. Setler kurularak yürüyüşün bitirilmesi talep edildi. Fakat LGBT destekçileri emniyet güçlerinin ısrarlı uyarılarına aldırış etmeden izinsiz yürüyüşü sürdürmek istedi.

Polis izin olmadığı süre boyunca yürüyüşün yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtirken, topluluk taşkınlıkla yürüyüşe devam etmek istedi. Bu esnada polis ve LGBT'liler arasında gerilim arttı. Arbede esnasında polis memurlarına hakaretler savruldu, küfürler edildi. 

KÜFÜR ETTİLER, HAKARET ETTİLER YETMEDİ, POLİSE SALDIRDILAR

Topluluğun küfürleri ve hakaretleri devam ederken, sınırını bilmeyen bir takım göstericiler emniyet memurlarına saldırdı. Polis memurlarından birinin üniforması yırtılırken, boğazının sıkıldığı o dakikalar da bir amatör kamera aracılığıyla kaydedildi.

Videoda, LGBT'li kişinin polis memuruna, 'Şerefsiz' ifadeleriyle hakaret ettiği de net bir şekilde duyuluyor.

Yaşanan olayların sonrasında emniyet memurları topluluğu dağıtırken, 16 kişi yakalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal