İngiltere'deki LGBT Projesi 'İmamoğlu Görmesin' Dedirtti

Yaptığı LGBT yanlısı açıklamalar ile birçok kesim tarafından eleştirilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu yöndeki çalışmaları devam ediyor. Londra'da hayata geçirilen bir proje ise vatandaşlara 'Aman! İmamoğlu görmesin." dedirtti.

01.07.2020-12:49 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-12:52) İngiltere'deki LGBT Projesi 'İmamoğlu Görmesin' Dedirtti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başında durabilmek için her kesime yakın duran Ekrem İmamoğlu, bu anlayışı ile vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Çizgisi ve net bir duruşu olmayan İBB başkanı, yaranmaya çalıştığı kesimlerin desteğini kaybetmemek için bin bir yola başvurarak gönül kazanmaya çalışıyor.

Özellikle yaptığı 'LGBT' açıklamalarıyla ilgili kendi seçmenlerinden bile tepki gören İmamoğlu, Eşcinsel evlilikleri savunduğunu fakat henüz toplumun buna hazır olmadığını söylemişti.

İngiltere'de yapılan bir proje ise sosyal medyanın gündemine geldi. Yollardaki bilgilendirme çizgileri 'LGBT'nin renklerine bürünürken, vatandaşlar yaptığı paylaşımlarda, "Aman! İmamoğlu bunu görümesin" yorumunu yaptı.

İMAMOĞLU EŞCİNSEL EVLİLİKLER HAKKINDA NE DEDİ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir programda, "Eşcinsel evlilikleri onaylıyor musunuz?" sorusuna verdiği cevapta, "Ben özgürlüklere saygı duyan ve özgürlüklere dair toplum içindeki insanların kendi yaşamlarıyla ilgili süreçlerine destek olmaya çalışan bir yapım var. Görevim de bunu gerektiriyor. Tabii ki eşcinsel vatandaşlarımızın da yaşam kalitelerini ya da yaşamla ilgili özgürlüklerini korumakla ilgili sorumluluğumuz var. Şunu söylemekte fayda görüyorum ki eşcinsel evliliğe izin verilmesi hususuna henüz toplumumuzun hazır olmadığının da altını çizmek isterim.

İBB İÇİN 'LGBT' MÜDÜRLÜĞÜ İSTEDİ!

Öte yandan İBB'de CHP'liler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü kurulmasına ilişkin teklifte bulunmuştu. Bu teklif AK Parti ve MHP'li vekillerin oylarıyla meclisten döndü. 

Bu kararın ardından CHP'li meclis üyeleri kadının toplumdan ayrıştırılmaya çalışıldığını iddia etti. AK Parti tarafından gelen açıklamada ise "Toplumsal cinsiyet eşitliği kadınla ilgili bir kavram değildir. Burada bir şey saklanarak kamuoyunu yanıltmaya çalışıyorlar. Bu müdürlüğün kurulması LGBT'nin savunulmasıdır. İstanbul'da birkaç defa teşebbüs edilip de LGBT'liler tarafından yapılamayan eylemler oldu. Gökkuşağı renklerine bürünülerek birtakım şeyler yapılmak istendi. Şimdi de belediye eliyle bu işler yapılmaya çalışılıyor." denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal