LGBT bayrağı ile gündem olmuştu: Şarkıcı Gülşen’den bir tepki çeken hareket daha! İmam Hatip öğrencilerini hedef aldı

Geçtiğimiz günlerde bir konserinde LGBT bayrağı açarak gündem olan şarkıcı Gülşen’in Nisan ayındaki bir konserinde İmam Hatip öğrencileri hakkındaki sözleri sosyal medyada tepki çekti. İşte ayrıntılar...

25.08.2022-09:34 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-15:59) LGBT bayrağı ile gündem olmuştu: Şarkıcı Gülşen’den bir tepki çeken hareket daha! İmam Hatip öğrencilerini hedef aldı

<p>LGBT bayrağı ve giydiği kıyafet ise son günlerin en çok konuşulan isimlerinden birisi olan şarkıcı Gülşen’in geçtiğimiz Nisan ayında verdiği bir konserdeki ifadeleri ortaya çıktı. Sahnede İmam Hatip öğrencilerini hedef alan Gülşen, ‘’İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor'' sözleriyle büyük tepki çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

İmam Hatip öğrencilerini hedef aldı

Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlediği konserde İmam Hatip öğrencileriyle ilgili olarak ‘’İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor'' sözlerini kullanan Gülşen’in bu sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. 

LGBT bayrağı ile gündem olmuştu

İstanbul Yenikapı’daki konserinde LGBT bayrağı açarak ve giydiği kıyafetle dikkat çeken Gülşen, ‘’Bunu en güzel köşemizde saklayacağız. LGBT bayrağından rahatsız olan gitsin." demişti. 

Gülşen İmam Hatip

Soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı. Başsavcılık ayrıca şarkıcı Gülşen'in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

ÖNDER’den açıklama geldi

ÖNDER konu hakkında yaptığı açıklamada ‘’Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı (!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini iftira hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" sözlerine yer verdi.

ÖNDER Başkanı Abdullah Ceylan da konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘’Her geçen gün kirlenmiş zihinleriyle İmam Hatip Okullarımız üzerinden gündem oluşturmaya çalışanların çabalarını karşılıksız bırakmayacağız.

ÖNDER olarak bugün itibariyle okullarımıza ve çocuklarımıza yönelik her türlü mesnetsiz itham ve ahlaksız tavırlara karşı tüm hukuki süreçleri başlatıyoruz. Yalnızca mezun ve mensuplarımızı değil vicdan sahibi tüm avukatlarımızı üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

Bilgiden mahrum fikirlere, art niyetli söylemlere, kifayetsiz gündemlere, karanlık zihinlere ve pespaye kişiliklere cevap mahiyetinde gündemlerinizi işgal etmekten imtina ederek belirtmek istiyorum ki okullarımız ve gençlerimiz aleyhinde sarfedilecek her bir sözün, kurulacak her bir cümlenin, kullanılan her bir kelimenin hesabı mahkeme salonlarında, sayısı milyonları bulan mezun ve mensuplarımız tarafından tek tek sorulacaktır.’’

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal