Lewis Hamilton'dan Formula 1 Yarışı Sırasında Manipülasyon İddiası Geldi!

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda şampiyonluğu son etap sırasında kaybeden Büyük Britanlı sürücü Lewis Hamilton, yarışı kaybetmesinin ardından dikkat çeken iddialarda bulundu.

14.12.2021-14:03 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-14:03) Lewis Hamilton'dan Formula 1 Yarışı Sırasında Manipülasyon İddiası Geldi!

Kariyerinde 7 kez dünya şampiyonluğu bulunan Lewis Hamilton, hafta sonu düzenlenen Abu Dabi Grand Prix'sinin son turunda Red Bull sürücüsü olan Max Verstappen tarafından geçilerek şampiyonluğu Hollandalı sporcuya kaptırmıştı. Büyük Britanyalı pilotun, Hollandali rakibi tarafından geçilmesinden sonra dikkat çeken iddialarda bulunduğu aktarıldı.

LEWİS HAMİLTON'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Büyük Britanlı olan pilotun Hollandalı rakibi tarafından geçilmesinden sonra 'Bu yarış manipüle edildi dostum' sözlerinin, canlı yayın yapan F1 radyosu tarafından yayınlanmadığı, sadece Hamilton'un canlı ses kaydını alan kendi kanalında duyulduğu aktarıldı. Foruma 1 ise bu iddiaları yanıtsız bıraktı.
Yarışın sonlarına doğru yaşanan kaza nedneiyle güvenlik aracı piste girmiş ve F1 araçlarının konvoy halinde yavaşlamasından sonra lider Hamilton ile ikinci olan Verstappen arasındaki zaman farkı da kapanmıştı. Yapılan yarışın son turunun koşulabilmesi için prtokolün aksine tur bindirilen tüm araçlar yerine yalnızca Lewis Hamilton ile Verstappen arasındaki otomobillerinin sırasını geri almasına izin verilmişti. Bu şansı iyi değerlendiren Verstappen, lastik avantajıyla Hamilton'u son turda sollayarak kariyerinin ilk F1 şampiyonluğunu kazanmıştı.
Uluslarası Otomobil Federasyonu (FIA) yaptığı iki itiraz reddedilen Mercedes, konuyu mahmekeye taşıyabileceğini vurguladı. Ünlü sporcu ile ilgili yaşanan gelişmeler gerek F1 severleri gerek diğer sporseverlerin yoğun ilgisini çekti. Yapılan son yarışta Hollandalı sporcu Verstappen'in kazanması gerek F1 dünyasında gerek sporseverler tarafından çok büyük ilgi çekmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal