Ünlü spor yorumcusu Levent Tüzemen, Türk futbolunun gündemine bomba gibi düşen Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki istifa kararı hakkında açıklamalarda bulundu.
A Spor ekranlarında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in istifası hakkında konuşan Levent Tüzemen, yapmış olduğu açıklamalarda ;
Benim için sürpriz oldu. Nihat Özdemir'in istifa edeceği kimsenin akında yoktu. Mutlaka TFF'de son dönemlerde çok ciddi sıkıntılar ve tartışmalar yaşanıyordu. Özellikle hakemlerin görevden el çektirilmesi, Tahkim tarafından göreve iade edilmeleri, yayın ihalesi konusunda uzlaşma sağlanamaması, kulüp yöneticilerinin TFF'yi hedef alan açıklamaları, Mehmet Baykan'ın istifa etmesi TFF'de suların durulmadığını bize göstermişti.
Ama kabul edelim ki TFF'de kendini başkan gibi görüp, başkan gibi hareket eden yöneticiler var, bunu inkar edemeyiz. Sonuçta Burak Elmas'ın aylar önce söylediği bir açıklama vardı: 'Nihat Özdemir'in altını oyuyorlar' demişti. Geldiğimiz noktada Nihat Özdemir istifa etmek zorunda kaldıysa o zaman Burak Elmas haklı çıkmıştır diye düşünüyorum.
Bu kadar baskı altında kalan, eleştirilen, belki de bilerek yapılan bu istifalar TFF Başkanı'nı yıpratmak üzerineydi diye düşünüyorum. Bir sürü başkan adayı konuşuluyor. Bundan sonra Nihat Özdemir yerine seçilecek kişinin bu istifanın perde gerisindeki en güçlü isim olacağını tahmin ediyorum. Benim anlayışım bu. Bu koltuğa oturmak isteyenler var. Oturdukları koltuktan gücü alıp, Nihat Özdemir'den koltuğu alarak yönetmek isteyen insanlar var. Şimdi büyük bir çarpışma yaşanacak. Türk futbolcu zaten dibe vurmuş durumda. Yayın ihalesi, futbol, milli takım... Zaman çok şeylere gebe. Nihat Özdemir'in istifa nedenleri için söyleyeceklerini çok merak ediyorum. Bence Nihat Özdemir'in, 'Yoruldum, bu işleri çözmekte zorlanıyorum, çareyi istifa etmekte buldum' derse bana inandırıcı gelmez. Mutlaka nedenleri vardır.
Bence Nihat Özdemir geldiği günden beri TFF Başkanı olmasına rağmen kendi federasyonu içerisinde kendi düzenlerini kuranların kurbanı oldu.