Levent Gültekin Cumhurbaşkanlığına Aday Oldu! Levent Gültekin Kimdir?

Erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağının açıklanmasının ardından bir isim daha cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı. Gazeteci Levent Gültekin cumhurbaşkanlığına aday oldu.

18.04.2018-23:12 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-23:04) Levent Gültekin Cumhurbaşkanlığına Aday Oldu! Levent Gültekin Kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylık açıklamasının ardından bir adaylık açıklaması da gazeteci Levent Gültekin'den geldi. Gazeteci Gültekin, cumhurbaşkanlığı adaylığını sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımı ile açıkladı.

ÜLKEMİZİ BİR KİŞİNİN DUDAĞI ARASINDA BIRAKMAMA MESELESİDİR

"Hükümet erken seçim kararı aldı. Bu bir seçim değil bu bir gasptır" açıklamasıyla videosuna giren Gültekin, "İktidar ülkeyi gasp ediyor. 24 Haziran'da seçim demek "Ben seçimleri dün yaptım" demek, "Benden başka ülkeyi kimse idare edemez" demek. Bunu kabul edemeyiz, biz bu ülkenin çocuklarıyız. Hepimizin seçme, seçilme ve hür biçimde yaşama hakkı vardır. Bu hakkımızdan cayamayız. İnsan gibi ağız tadıyla dostça, kardeşçe, hürce yaşamak için aday oluyorum. Bu bir adaylık meselesi değil esasen. Bu bir sorumluluk alma konusudur. Ülkemizi bir şahsın dudağı arasına bırakmama konusudur. Bu bir kişiye "Türkiye senden daha büyüktür" deme konusudur. Hep birlikte geleceğimize sahip çıkacağız. Ben bunun için varım, aday oluyorum, sizin de el vermenizi diliyorum. El verirsek, omuz omuza olursak kazanırız" ifadelerini kullandı.

2019'A KADAR DİŞİMİZİ SIKMAK İSTEDİK ANCAK...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim talebi Ankara kulislerine bomba gibi düşerken, gözler Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli arasında gerçekleşecek toplantıya dönmüştü. Toplantının ardından Erdoğan, "2019'a değin dişimizi sıkmak istedik fakat..." diyerek erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını duyurdu.

LEVENT GÜLTEKİN KİMDİR?

1972, Göle, Ardahan doğumlu olan Kürt asıllı Türk gazetecidir.

Anadolu Üniversitesi'nin Kamu Yönetimi Bölümü'nden lisans, Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden yüksek lisans eğitimini aldı.

Yeni Şafak gazetesinde çalışmaya başlamasıyla gazetecilik mesleğine de atılmış oldu. Yaklaşık beş sene değişik görevler aldı ve bir süre Yeni Şafak'ın haber müdürü oldu. 2000 senesinde Yeni Şafak'tan ayrılan Gültekin, Gerçek Hayat dergisini yayınlamaya başladı ve derginin genel yayın yönetmenliği görevini aldı. İnternet haber sitelerinde Cenk Açık takma ismiyle yazılar yazdı. 2007 yılında Star Medya Grubu'nda İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, 2009'da TMSF yönetimi altındaki Cine5'te yönetici olarak görev aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal