İYİ Parti Erken Seçime Katılacak! B ve C Planları Belli Oldu

Erken seçimin kararının ardından İYİ Parti'nin seçime katılıp katılamayacağı merak konusu olmuştu. İYİ Parti'nin seçime girmek için B ve C Planları ortaya çıktı.

18.04.2018-22:28 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-22:22) İYİ Parti Erken Seçime Katılacak! B ve C Planları Belli Oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Başdanışmanı, partinin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) mensubu Cihan Paçacı, “İYİ Parti açısından erken seçim iyidir ve İYİ Parti seçimlere teşkilatlarıyla, yönetim kadrosuyla hazırdır” ifadelerinde bulundu.

Gazete Duvar'ın haberine göre; Başdanışman Cihan Paçacı, İYİ Parti’nin seçime girememe ihtimaline ilişkin soruya ise şu cevabı verdi:

‘İYİ Parti 10 Aralık’ta gerçekleştirdiği Genel Kurul ile bir siyasi partinin seçime girebilme koşullarını yerine getirmiştir. 6 aylık zaman ise 22 Haziran gününde dolmaktadır. Eğer Türkiye’de hukuk varsa, eğer Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafsız davranırsa İYİ Parti’nin seçime katılamama gibi bir pozisyonu söz konusu olmayacaktır. İYİ Parti’nin B planı da var, C planı da var. Ciddi bir oy potansiyeline sahip bir partinin seçime girdirilmemesi mümkün değildir. Herkes emin olmalı ki, İYİ Parti 24 Haziran genel seçimine katılacak ve hiç kimsenin tahmin edemediği çok ciddi bir oy toplayacaktır. Sayın Meral Akşener cumhurbaşkanlığına adaydır ve inanıyorum ki, erken seçim kararı alan siyasi partiler seçim mağlubiyeti sonucunda cumhurbaşkanlığını da kaybedeceklerdir.’

İYİ Parti'NİN B VE C PLANI

Siyasi kulislerde İYİ Parti’nin B ve C planlarının şunlar olduğu konuşuluyor.

B Planı: Tıpkı 3 Kasım 2002 genel seçimine girebilmek için YDP’ye (Yeniden Doğuş Partisi) katılan ve ardından olağanüstü kurultay ile partiye adını veren Genç Parti gibi İYİ Parti de DP’ye (Demokrat Parti) katılacaktır. Bu girişim içim 15 gün içinde bir genel kurulun gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

C Planı: Meclis’te grup kurabilmek için gerekli sayı 20 milletvekili… İYİ Parti’nin ise 5 milletvekili var. CHP’nin, kuruluşundan itibaren İYİ Parti’ye, ihtiyacı duyması durumunda 15 milletvekiliyle destek sağlayabileceği konuşuluyordu. İYİ Parti mecliste grup kurarsa seçime girmesi önünde bir beyis kalmıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal