09.02.2022-13:41 (Son Güncelleme:14.02.2022-11:58)


1

ROBOT

ROBOT

Da Vinci, kendi başına yani otonom şekilde hareket edebilen bir nesne icat etti. Bu nesne, robotların atası sayılmaktadır. Daha sonra yapılan bu otonomlar bir bilim insanı tarafından insana çevrildi.



2

ARABA

ARABA

Kendine başına gidebilen bu araba, aynı zamanda sağa ve sola gidebiliyordu. Sürücüsüz araç fikri, o zaman için çok ileri bir fikirdi.



3

HELİKOPTER

HELİKOPTER

Da Vinci, havayı dönme kuvvetiyle itip çekerek uçmayı sağlayan bir fikir ortaya atar. Yapılan bu icat yatay değil, dikey hareket ediyor. İmkansızlığı, uçan bir aracı kas gücüyle hareket ettirmeye çalışmasından geliyor.



4

UÇAK

UÇAK

Uçmak için bir sürü ornitopher aletin çizimini yapmıştı. Leonardo'nun ornithoperi, ilk kanat uçup takılan ve kas gücüyle çalışan hava aracı oldu.



5

TANK

TANK

İlk tanklar 1. Dünya Savaşı'nda kullanıldı. İlk tank konseptini yine Leonardo da Vinci geliştirdi. Zırhlı araç birçok silah ile kuşatıldı ve içerisinde bir insan bulunuyordu. Aracı hareket ettirmenin zorluğu, tasarımı hayata geçmesini imkansız hale getirdi.



6

MAKİNALI TÜFEK

MAKİNALI TÜFEK

Leonardo’nun makineli tüfeği modern makineli tüfekler gibi değildi. Hızlı bir şekilde art arda mermi fırlatan bir makine değil de tek bir tüfekten 3 sıraya ayrılmış ve her sırada 11 mermi olan aynı anda hepsini fırlatmaya yarayan bir makineli tüfekti.



7

PARAŞÜT

PARAŞÜT

Paraşütün mucidi olarak hep da Vinci'nin ismi geçer. İlk olarak 11. yüzyılda düşünülen paraşütün da Vinci tarafından ustalıkla çizilmesi, 2000 yılında bir denemeye yol açtı. Denek paraşütün hala başarıyla iniş yapabildiğini dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR