Legizi nedir, neden mesaj geliyor, yasal mı? Dijital vasiyet şoku!

Son günlerde bazı insanların telefonlarına gelen Legizi isimli uyarı mesajı herkesi şaşkına uğrattı. Peki Legizi nedir? Tüm detaylar haberimizde.

22.06.2022-11:58 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-11:58) Legizi nedir, neden mesaj geliyor, yasal mı? Dijital vasiyet şoku!

Bazı insanların telefonuna gelen Legizi isimli mesaj insanlar tarafından en çok araştırılan konulardan biri oldu. Karşılarına 'Dijital Vasiyet' olarak çıkan Legizi uyarısı insanları şaşırtmaya devam ediyor. Legizi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Legizi nedir

Legizi isimli 'Dijital Vasiyet' uyarısı yaklaşık 30 bin kişinin telefonuna mesaj olarak gitti. Kişiye vasiyet bırakıldıysa telefonlarına bir uyarı mesajı atılıyor. Telefona 'Vasiyet bırakmak için siz seçildiniz' mesajı haberi olmayan insanları şaşkına uğratıyor. İnsanlar konuyu sosyal medya üzerinden tartışmaya başladı. Legizi uygulamacısının kurucusu olan Bekir Güzeller hayata geçirdiği uygulama ile ilgili şu açıklamaları yaptı; "Hem olumlu hem olumsuz yorum aldık. Biz kötü bir amaca hizmet etmek için bu uygulamayı kurmadık. Fakat vefat konusu insanlarımız üzerinde üzücü bir etki bıraktığı için olumsuz tepkileri anlayışla karşılıyoruz." Legizi uygulaması sayesinde insanlar sevdiklerine mektup, söylemek istedikleri sözleri söyleyebiliyor. Uygulamayı kullanan insanlar uygulamaya girdikten sonra vasiyet göndereceği kişi kimse alıcının bilgilerini sisteme eklemek zorunda kalıyor. 

Legizi Dijital Vasiyet Uygulaması

Bunun tek amacı ise insanların vasiyetlerini doğru kişiye ulaştırabilmek. Daha sonra sistem otomatik olarak mesaj yoluyla bildiriliyor. Tüm sorumluluğu ise vasiyet bırakan kişinin üstüne alması gerekiyor. Legizi uygulaması yalnızca vasiyet bırakan kişi ile alıcı kişinin arasında köprü görevi yapıyoruz. Böyle bir SMS alan kişilere öylesine mesaj gönderilmiyor. Eğer telefonunuza böyle bir mesaj aldıysanız mutlaka birisi size vasiyet bırakmış demektir. Bu mesaj yalnızca gönderen kişi vefat ettiği zaman alıcı kişinin telefonuna gönderiliyor. Kimlik bilgileri ise sadece kişilerin doğru kişi olup olmadığını doğrulayabilmek amacıyla kullanıyor. Bu doğrulama amacı dışında kullanılması ve başkalarıyla paylaşılması mümkün değildir." 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal