Legizi mesaj geldi ne yapmalıyım? Legizi kim vasiyet bırakmış? Yerli dijital vasiyet uygulaması: Legizi mesajları neden geldi?

Genç girişimcinin tasarladığı proje ile insanlar dijital vasiyetlerini oluşturacak. Legizi uygulaması sayesinde insanlar sevdiklerine son mesajlarını bırakıp, vasiyetlerini oluşturabilecek. Teknolojinin gündelik hayatın her noktalarına kadar işlediğinin kanıtı olan Legizi uygulaması merak konusu oldu. İşte Legizi uygulamasının detayları.

22.06.2022-15:09 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-15:09) Legizi mesaj geldi ne yapmalıyım? Legizi kim vasiyet bırakmış? Yerli dijital vasiyet uygulaması: Legizi mesajları neden geldi?

Genç girişimci Bekir Güzeller tarafından hayata geçirilen dijital vasiyet uygulaması Legizi, gündeme oturdu. İnsanların sevdiklerine ve yakınlarına son bir mesaj bırakabilecekleri ve vasiyetlerini yazabilecekleri bir uygulama olan Legizi, teknolojinin gündelik hayatın her aşamasında nasıl yer ettiğinin de göstergesi oldu. Türk girişimcinin tasarladığı uygulama merak konusu oldu. 

Girişimci Bekir Güzeller’in hayata geçirdiği uygulama ile birlikte, insanlar herkese açık olarak ya da kişiye özel olarak mesaj bırakabilecek ve vasiyetlerini yazabilecek. Kişilerin yazdıkları vasiyetler ölümlerinin ardından istedikleri kişilere gönderilecek. 

Teknolojinin her geçen gün daha da geliştiği çağımızda vasiyet geleneği de dijitalleşti. Legizi uygulaması sayesinde kişiler, ölümlerinden sonra yayınlanmak üzere hazırladıkları son mesajlarını dijital ortamda saklayacak. Kişilerin hazırladıkları mesajlar ölümlerinin ardından belirtilen adreslere gönderilecek. Türk girişimci Bekir Güzeller tarafından tasarlanan uygulama fikrine Kazakistanlı iş insanı Dauren Bozanov yatırım yapacak.

Dijital vasiyet uygulaması kurucusu

Henüz geliştirme aşamasında olan Legizi uygulaması sayesinde kişiler dijital ortamdan vasiyet bırakabilecek. Şimdilik sadece Türkiye içinde erişime açılan Legizi uygulaması kısa süre içinde Kazakistan ve daha sonra da dünyaya açılacak. Uygulama üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Girişimci Bekir Güzeller, kişinin bıraktığı mektubun ölümünün ardından istediği adrese gönderildiğini ve mektubun gönderilen kişinin mesaj kutusuna kilitli olarak düştüğünü söyledi. Daha sonra kişi mektubu okumak istediğinde bir uyarı ekranı çıktığını ve bu ekranın onaylanması halinde mektubun açıldığını belirtti. Mektubun gönderilmesi için kişinin vefat etmesi gerektiğini vurgulayan Güzeller, herkese açık olarak bırakılan mektupların vefat sonrası yayınlandığı ifade etti. 

Legizi Uygulaması

Ölümcül hastalar için kolaylık sağlayabilir

Dijital vasiyet uygulaması uygulama kaydını onaylayan herkesin kullanabileceğini belirten Güzeller, uygulama üzerinden herkese açık yayınlanmış vasiyetlerin okunabileceğini ve özel mesajlar bırakılabileceğini söyledi. Uygulamanın riskli bölgelerde askerlik yapan kişiler için ve ölümcül hastalar için kullanılmasının daha etkili olacağını dile getiren girişimci, kimin ne zaman vefat edeceğinin belli olmadığını söyledi. 

Vasiyet uygulaması

Dijital vasiyet uygulamasının güvenliği nasıl sağlanıyor?

Legizi uygulamasının sistem güvenliği üzerinde sıkı bir çalışma yaptıklarını belirten Güzeller, kayıtlı kullanıcıların kayıtsız kişilere mesaj göndereceği durumlarda o kişinin yasal isim soyisim ve güncel numarasını girmesi gerektiğini söyledi. Mesaj gönderilen kullanıcı kayıt olurken farklı bir numara kullanırsa ya da farklı bir numara ile kayıtlıysa mesaj gönderilmez. Bırakılan mesajı okumak için kullanıcıların verilen bilgileri doğrulaması gerekmektedir. Eğer sistemsel bir hata oluşur ve kişi hakkında ölmediği halde vefat uyarısı gelirse 1 hafta süre içinde kişinin yaşadığını doğrulaması gerekmektedir. Aksi halde 1 haftanın sonunda bırakılan mesaj onaylanan kişinin adresine gönderilir. 

Kurucu Bekir Güzeller, uygulamada bırakılan mesajları kendilerinin bile göremeyeceği bir sistem kullandıklarını ifade etti. Herkese açık olarak bırakılan mesajları görebildiklerini ve onaylama için bunun gerekli olduğunu belirten Güzeller, herkesin görebileceği mesajların yanlış yönlendirme ve farklı sonuçlar doğurmaması adına sakıncalı olup olmadığının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Sakıncalı bir mesaj olması durumunda mesajın reddedildiği ve kullanıcının bilgilendirildiğini belirtti.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal