Twitter Notes nedir, nasıl kullanılır? Twitter uzun blog gönderi özelliği Twitter Notes

Twitter, uzun blog yazılarına imkan sağlayan yeni özelliğini duyurdu. Yakın bir zamanda kullanıma sunulacak olan Twitter Notes özelliği sayesinde daha uzun blog gönderileri yazabilecek. Twitter’ın duyurduğu haber sonrası kullanıcılar yeni özelliği araştırmaya başladı. İşte Twitter Notes hakkında merak edilenler…

22.06.2022-14:09 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-14:09) Twitter Notes nedir, nasıl kullanılır? Twitter uzun blog gönderi özelliği Twitter Notes

Sosyal paylaşım platformu Twitter, daha uzun blog yazılarına olanak sağlayan Twitter Notes özelliğini duyurdu. Uzun süredir beklenen özelliğin Twitter Notes adıyla kullanıma sunulacağının duyurulması kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. 

Bu özellik ilk olarak Mayıs ayında gündeme gelmişti. Jane Manchun Wong isimli araştırmacı, platform üzerinde kullanıcıların resimler, bağlantılar ve tweetler eyleyebildiği blog yazıları yazmasını sağlayan Twitter Notes ya da Twitter Articles isimli bir özelliğin ekran görüntülerini paylaştı. Daha sonra Nisan ayında Nima Owji isimli başka bir araştırmacı da özelliğe yönelik farklı ekran görüntüleri paylaştı. Paylaşımlar sonucunda farklı bir yerde paylaşmak için özel bir bağlantı oluşturulabildiği de ortaya çıktı.

Twitter Notes

Gelişmelerin ardından özelliğin Twitter Notes adıyla kullanılacağı netlik kazandı. Beta sürümünde kullanılan Twitter Notes özelliğinin yakın bir zamanda bütün Twitter kullanıcılarının erişimine açılacağı belirtiliyor. 

Twitter Notes 1

Twitter Notes özelliği sayesinde platform, mikroblog olmaktan çıkıyor. Özellikle birlikte makaleleri ve notları direkt Twitter üzerinden paylaşarak içeriklerin arama motorlarında üst sıralardan görüntülenmesi sağlanabilecek.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal