Lavantalı Koltuk Altı Deodorant Yapımı

Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte vücudumuzda aşırı terleme olur. Buna bağlı olarak da hiç de hoş olmayan bir koku oluşur. İçerisinde kimyasalların olduğu deodorantları kullanmak yerine evde kendi deodorantınızı yapabilirsiniz. İşte doğal koltukaltı deodorantı...

11.08.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-14:33) Lavantalı Koltuk Altı Deodorant Yapımı

Deodorantlar ve roll-onlar olmazsa olmaz kozmetik ürünlerimizden biridir. Lakin içeriklerindeki kimyasal maddeler sağlığınıza ciddi zarar verebilir. En güzel yöntem evde kendinizin yaptığı içeriğini, temizliğini bildiğiniz bir ürün kullanmaktır. Koltuk altlarınız için doğal bir deodorant tarifi hazırladık.

LAVANTALI KOLTUK ALTI DEODORANTI

MALZEMELER

  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 çorba kaşığı shea yağı
  • 2 tepeleme çorba kaşığı balmumu
  • 1 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3 damla çay ağacı yağı
  • 7 damla lavanta yağı

HAZIRLANIŞI

İlk olarak hindistancevizi yağı, shea yağı ve balmumunu büyükçe cam bir kaseye alın. Cam kaseyi ocakta ısınmakta olan su dolu tencerenin içine yerleştirin. Malzemeleri sık sık karıştırarak benmari usulü eritmeye başlayın. Balmumu biraz zor eriyecektir, sabırlı olmalısınız. Bütün malzemeler eridikten sonra mısır nişastası ve karbonatı ekleyin. Ürünlerin homojen bir şekilde karıştığından emin olun. Donmaya başladıkça içine lavanta yağı ve çay ağacı yağını ekleyebilirsiniz. Daha önceden kullanmış olduğunuz bilyeli olmayan antiperspirant kutunuzu geri dönüştürüp bütün karışımı onun içine dökebilirsiniz. Böylece tamamen doğal, bakteri karşıtı oldukça güzel kokulu deodorantınız hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal