Roll On Deodorantları Teninize Sürmeyin!

Roll on deodorantları kullanırken tene temas etmemesi konusunda dikkatli olmalısınız. Çünkü meme kanserine yol açabilir.

15.10.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-09:56)

Meme kanserine yol açacak faktörler arasında içerisinde birçok kimyasal olan deodorantlar ve onların tenle olan temasları da var.

ROLL ON DEODORANTLARI TENİNİZE SÜRMEYİN!

Prof. Dr. Mehmet Eser, “Düzenli günlük tüketilen alkol, sigara ve kırmızı et meme kanseri gelişimine sebep olabilecek etmenler arasındadır. Bütün kanser olgularında olduğu gibi radyasyonun meme kanseri gelişimine sebep olduğu bir gerçek. Şimdilerde oldukça sık radyasyona maruz kalmaktayız. Kullandığımız cep telefonu ve öteki yüksek teknoloji malzemelerinin yaşamımızı ne kadar negatif etkilediği biraz da zamanla anlaşılabilecektir. Çünkü radyasyonun kanser yapıcı etkisi bedende birikmekte ve onlarca senenin ardından kanseri tetikleyebilmektedir. Özellikle menopozun ardından kilo almak meme kanseri riskini çoğaltmaktadır. Düzenli olarak spor yapmak, örneğin her gün tempolu yarım saat yürümek meme kanseri ihtimalini azaltmaktadır. Günlük kullanılan deodorantların olasıysa tenimize temas etmesinden, özellikle koltukaltlarına sürülen roll-onları uzun vakit kullanmaktan kaçınmak lazımdır” şeklinde açıkladı.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal