Lahana Yaprakları Vücuttaki Ağrıyı Yok Ediyor

Lahananın yapraklarını kullanarak bir çok ağrılı şikayetten kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Sizler için vücuda şifa veren lahananın faydalarını bir araya getirdik. İşte o yararlar…

16.11.2016-12:46 - (Son Güncelleme: 21.01.2022-16:09)

Lahananın yapraklarını kullanarak bir çok ağrılı şikayetten kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Sizler için vücuda şifa veren lahananın faydalarını bir araya getirdik. İşte o yararlar…

Bol miktarda C vitamini içeren lahana bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığa deva olmaktadır. Lahanayı sadece tüketerek değil vücudunuza sararak da sağlığınız adına faydalı adımlar atabilirsiniz. Lahana yaprakları vücudumuzda pek çok hastalık için bir mıknatıs gibidir. Tiroid bezi sorunları, baş ağrısı ve diğer belirli durumların tedavisi için doğal çözüm olan bu şifalı yaprakların mucizesine inanamayacaksınız. 

Özellikle yeni doğum yapan ve emziren kadınların göğüslerinde hissettikleri ağrılar için doğal bir ağrı kesici olan lahana yapraklarını meme içindeki sütün tamamen boşalamaması durumunda ve emzirmenin getirdiği acı ve ağrılar çekilmez olduğu zamanlarda kullanabilirsiniz.

GÖĞÜS AĞRISI İÇİN LAHANA YAPRAKLARI NASIL KULLANILIR?

Emzirme dönemlerinde göğüslerdeki ağrı bazen çekilmez olur. Göğüsteki sütün tamamının boşalamaması annelere dayanılmaz saatler yaşatır. Bu acıyı yok etmenin yolu lahana yapraklarından geçiyor.


Soğuk su ile yıkadığınız lahana yapraklarının sapını kesin, ortadan ikiye bölün. Sonra sütyeninizin içine, memenizi kavrayacak şekilde yerleştirin. Yapraklar ısınana kadar (yaklaşık 20 dakika) bekleyin ve çıkarın. Ağrınızın azaldığını göreceksiniz. Bu işlemi sabah ve akşam olmak üzere tekrar edebilirsiniz. 

TİROİD BEZLERİ İÇİN ŞİFA!

Tiroid bezi hormonu büyüme, metabolizma ve sindirim sistemi işleyişinde çok önemlidir. Tiroid beziniz normal olarak çalışmıyorsa, lahana yapraklarını boğazınıza sarın. Üzerini bandajlayın. Gece bu şekilde uyuduktan sonra, sabaha lahanaları çıkarın. 


BU YÖNTEM İLAÇLARI HAYATINIZDAN ÇIKARACAK!

- Eğer kollarınızda veya bacaklarınızda şişlikler varsa, taze lahana yaprakları ile bölgeyi sarın ve üzerine bandajlayın. En iyi sonuç için gece bu şekilde uyuyun. 

- Başınız ağrıyorsa başın üst kısmına taze lahana yaprakları yerleştirin. Üzerine lahana yapraklarını tutması için bere, şapka, vs. giyin. Ağrının azaldığını hissettiğinizde lahanaları çıkarabilirsiniz.  Sabahları baş ağrısı ile uyanıyorsanız, uyumadan önce başınıza lahana yaprağı sarmak da bir çözüm olacaktır.

- Lahanayı ayağınıza sarıp 1 saat bekletirseniz ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz çünkü lahananın antosiyanin (bir antioksidan) ve glutamin (bir amino asit) bulundurması eklem ağrılarını gidermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal