L-39 Savaş Uçağını Hangi Ülke Üretti? L-39 Savaş Uçağı Teknik Özellikleri Nelerdir? Hangi Ülke Üretti?

L-39 savaş uçağı bilindiği üzere Bahar Kalkanı harekatı sırasında güvenlik güçlerimizce düşürülmüştü. Sıcak gelişmenin hemen sonrasında vatandaşlar konuyla ilgili yoğun bir biçimde düşürülen L-39 uçağı hakkında arama yapmaya başladı.

04.03.2020-16:05 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-15:43)

Hava Kuvvetlerimizin müdahalesi sonrası Milli Savunma Bakanlığı da L-39 savaş uçağının düşürüldüğünü resmen doğruladı. L-39 savaş uçağının özellikleri ise merak ediliyor. İdlib'te düşürülen L-39 savaş uçağı hakkında detaylar haberimizde. L-39 savaş uçağı nedir, özellikleri nelerdir sorusuna cevap vermek üzere sizler için haberimizi derledik.

Rejim güçlerine ait L-39 uçağı gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’nce bugün düşürüldü. Dünya'da geniş ölçüde eğitim uçağı olarak kullanılan L-39 Albatros’un üretim yeri Çek Cumhuriyeti.

L-39 SAVAŞ UÇAĞI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Tam adıyla Aero L-39 Albatros Çek Cumhuriyeti'nin yüksek performanslı eğitim uçağıdır. L-29 Delfin'in geliştirilmiş versiyonudur. Uçak, kinci nesil jet eğitim uçağıdır ve turbofan projesi kapsamında geliştirilmiştir.

Geliştirilmiş tipleri ise L-59 Albatros ve L-139 modelleridir. Dünya'da yaklaşık 30 ülkenin servisinde bu uçaktan 2,800 adet yer almaktadır. Albatros çok yönlü bir uçak olup, temel ve gelişmiş eğitim uçağı olduğu kadar hafif saldırı görevlerini de yerine getirebilme yeteneğine sahiptir. Bu yönüyle Dünya'da geniş ölçüde kullanılmaktadır.

L-39 HANGİ ÜLKELERİN ENVANTERİNDE BULUNUYOR?

Kırgızistan

Libya

Litvanya: yeni motor ve yeni avyonikler. L-159 alımı teklif edilmiştir.

Nikaragua

Nijerya

Kuzey Kore

Romanya

Rusya

Slovakya

Sovyetler Birliği

Suriye

Tayland: L-39ZA/ART

Tunus

Türkmenistan

Uganda

Ukrayna

Amerika Birleşik Devletleri

Özbekistan

Vietnam

Yemen

Genel Özellikler

İki kişilik mürettebat kapasitesi bulunan L-39, 12 metre uzunluğa sahiptir. Kanat açıklığı yaklaşık 9 buçuk metredir. 5 metrelik yüksekliği olan uçağın boş ağırlığı ise 3 buçuk tondur. L-39 savaş uçağı İki ton mühimmat taşıyabilir. Tek turbofan motorlu uçak 750 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca 1 kilometre menzili bulunuyor.

4 ayrı dış yükleme noktasında toplamda 1200 kilogram silah taşıyabilen L-39 savaş uçağığının kullanabildiği silahlar ise şu şekilde: K-13 ve R-60 havadan havaya füzeler, 7.62 mm'lik makineli tüfek podları, serbest düşümlü bombalar ve misket bombaları, roket fırlatıcıları, havada atılabilir depo

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal