KYK burs sonuçları ne zaman ve hangi tarihte açıklanacak? 2023 KYK burs ve kredileri ne zaman yatar? 2023 KYK burs ve kredi başvuru ekranı

Milyonlarca öğrenciye ek gelir olacak olan KYK burs ve kredi başvuruları an itibariyle devam ediyor. Ekim ayı içerisinde alınacak olan başvuruların ne zaman biteceği, sonuçların ne zaman açıklanacağı ve ödemelerin hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

13.10.2023-16:42 - (Son Güncelleme: 13.10.2023-16:42)

Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) burs ve kredi başvuruları hakkında araştırmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başlayan KYK burs ve kredi başvuru sonuçlarının Ne Zaman açıklanacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman ve hangi tarihte açıklanacak? 2023 KYK burs ve kredileri ne zaman yatar?

KYK burs sonuçları ne zaman belli olacak?

KYK burs ve kredi başvuruları 19 Ekim 2023 Perşembe günü saat 23.59’da sona erecek. Sonuçların ise yaklaşık 1 ay sonra açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta duyurulmuştu. Bu sene de benzer bir süre aralığında yayımlanması bekleniyor.

KYK Burs Sonuçları

2023 KYK burs ve kredileri ne zaman yatar?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.

KYK burs ve kredi başvuru şartları neler?

KYK burs ve kredi başvurusunda bulunmak isteyenlerin ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları olmaları gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal